Ugrás a tartalomra

Zentára került az első Fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő iskola cím Vajdaságban

A Fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő iskola cím büszke tulajdonosává vált a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola.

A magyarországi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán nyerte el a titulust. A díjat ma délután alkalmi ünnepség keretében vette át az intézmény vezetője.

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola célja, hogy fogyasztói tudatosságra nevelje a gyerekeket. Ezen törekvés elismeréseként vehette át az intézmény a Fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő iskola címet.

Tóth Kornél, igazgató, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta: „Ez mindenféleképpen egy elismerést jelent az iskolánk részére, hiszen azt bizonyítja, hogy egy kis közösség, egy kis munkaközösség, ha megvan a megfelelő támogatás, hatalmas dolgokra képes.” A magyarországi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szeptemberben hirdette meg pályázatát az oktatási intézmények számára.

Keszthelyi Nikoletta, helyettes államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: „Összesen 29 pályázat érkezett, és Zentával együtt 11 iskolának adtuk át már ezt a díjat, úgyhogy bízunk benne, hogy még több pályázat érkezik, de azt kell mondanom, hogy egyre népszerűbb Magyarországon is és a külhoni magyarok körében is a fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat.” A zentai középiskola egyedüli vajdasági intézményként érdemelte ki a díjat.

Vicsek Annamária, államtitkár, Oktatási Minisztérium: „Nagyon nagy dolog az, hogy egy vajdasági magyar iskola ilyen szép eredményeket ér el, amit nemcsak az országban, hanem az anyaországban is felismernek és elismernek.” Az intézmény tevékenysége több szempontból is példaértékűnek tekinthető.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Az életre, a hivatásra, a vállalkozásra nevelik diákjaikat, ma ennél fontosabb, azt hiszem, nem lehet senki számára.” A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola illetékesei a jövőben szeretnék még inkább kiterjeszteni a fogyasztói tudatosságra való nevelésre irányuló programjukat, amelybe az intézmény diákjai mellett a település lakosságát is be kívánják majd vonni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír