Ugrás a tartalomra

Zenta is a nyertesek között

Huszonhat város és község harminchat projektuma, mintegy 2,3 milliárd dinár összértékben nyert támogatást a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán.

A szerződéseket az önkormányzatok illetékesei nemrégiben írták alá Újvidéken.

A pályázók között a legnagyobb igény az infrastrukturális beruházásokra, azon belül is az úthálózat fejlesztésére mutatkozott. 

Nagy Ottó, a nagyberuházási igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, a magyar érdekeltségű önkormányzatok is sikeresen pályáztak. A vízhálózatra Törökkanizsa mintegy 26 millió dinárt nyert, az úthálózat kiépítésére Kishegyes község 31 millió, Csóka 15 millió, Magyarkanizsa 24, Zenta 26 millió dinárt kapott, az ipari parkra Topolyának 50 millió dinárt ítéltek meg, Szabadka városnak a palicsi nagypark rendezésére 55 millió dinárt, Óbecsének pedig a sportcsarnok felújítására megközelítőleg 30 millió dinárt sikerült jóváhagyni.

Zenta községben a 26 millió dináros támogatásból két utca aszfaltozását tudják megoldani, a munkálatok 60-80 nap múlva kezdődhetnek.

Ceglédi Rudolf polgármester hangsúlyozta, azt szeretnék, ha ezek az utcák 2018 szeptemberéig elkészülnének. Miután Zentán már szinte teljes mértékben kiépítették a csatornahálózatot, a jövőben is az utcák szilárd burkolattal való fedésére kívánnak pályázni.

Igor Mirović tartományi kormányelnök kiemelte, jelentősen megnövekedett a nagyberuházások száma Vajdaságban. Hozzátette, 2018-ban először sikerült a költségvetésben megemelni a nagyberuházásokra szánt összeget, hiszen a korábbi 20-23 százalék helyett immár a büdzsé 37-38 százalékát fordíthatják erre a célra.

A szerződéskötés után elhangzott, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság következő pályázata július elejére várható.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, TÓTH Lívia
Többi hír