Ugrás a tartalomra

A VMSZ nem lép be a “vajdasági frontba”

Pásztor Bálint: Nem tudom ki terjeszti azt az információt, miszerint érdekeltek vagyunk ilyesmiben

A VMSZ-nek nem áll szándékában csatlakozni a “vajdasági fronthoz”, amelynek megalkotásán az LDP és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga ügyködnek – nyilatkozta a Danas napilapnak Pásztor Bálint a párt parlamenti frakcióvezetője.

“Elég volt a kilencvenes évek frontjaiból, nincs szükség egy újabbra. A “vajdasági front” létrehozása butaság, nem tudom ki volt az aki kiötlötte és elterjesztette az információt, miszerint a VMSZ belép valami ilyesmibe. Kitartunk azon álláspontunk mellett, miszerint az alkotmányt kell módosítani, Vajdaságnak szélesebb körű autonómiát kell kapnia Szerbiában” nyilatkozta.

Pásztor Bálint ezzel cáfolta Dušan Mijićnek, az LDP tartományi bizottsága elnökének a kijelentését, aki szerint az LDP saját vajdasági platformjának kidolgozása során javában tárgyal a VMSZ-szel és a ligával, akik hasonlóan tekintenek Vajdaság autonómiájának kérdésére mint ők.

Mint elhangzott, az LDP a többi autonómiaérdekeltségű párt támogatására is számít, mindenekelőtt a Vajdasági Magyar Szövetségnek, a Vajdasági Szociáldemokrata Ligának és a Demokrata Pártnak a közreműködésére.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír