Ugrás a tartalomra

A VMSZ nem csatlakozik a Dačić vezette kormányhoz

A Vajdasági Magyar Szövetség elfogadja Ivica Dačićnak, a Szerbiai Szocialista Párt vezetőjének meghívását, és tárgyal a kormányalakítással megbízott politikussal, de nem lesz tagja a kormánykoalíciónak – nyilatkozta a Politika című napilapnak Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti frakcióvezetője.

A VMSZ a Demokrata Párttal már korábban aláírt egy együttműködési szerződést, és nincs szándékában koalíciós partnert cserélni – tette hozzá a magyar képviselő.

Pásztor Bálint a belgrádi újság internetes oldalán megjelent cikkben elmondta, hogy Dačićtyal még az előtt beszéltek, hogy a szocialista vezető megkapta volna a kormányalakítási megbízatást, és várható egy újabb megbeszélés is, miként azt korábban jelezték. „Ám ezt követően sem változik meg a helyzetünk és az álláspontunk” – hangsúlyozta a VMSZ-politikus.

A VMSZ nem cseréli le koalíciós partnerét. A VMSZ és a DP együttműködése tartományi és helyi szinten már megvalósult, a magyar párt kész konstruktív ellenzékként tevékenykedni – mondta Pásztor Bálint.

Pannon RTV

Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto