Ugrás a tartalomra

VMSZ: A magyarság szempontjából is fontos, hogy Aleksandar Vučić nyerjen

Az április másodikai szerbiai elnökválasztáson a Vajdasági Magyar Szövetség Aleksandar Vučić államfőjelöltet támogatja, mert személye folytonosságot és stabilitást jelent a vajdasági magyar közösség számára – hangzott el a VMSZ szabadkai kampányzáró rendezvényén. Az eseményt az Új Városházán tartották.

Aleksandar Vučić személye biztosíték a szerb-magyar kapcsolatok előrehaladása szempontjából is, emellett pedig a VMSZ-szel kötött koalíciós szerződésben foglaltak megvalósítását is támogatja. A megkezdett munka folytatását jelentené, ha a kormánykoalíció jelöltje nyerné a vasárnapi elnökválasztást.

Pásztor Bálint, elnökségi tag, VMSZ, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Ha mi azt szeretnénk, hogy a magyarság szempontjából fontos ügyek megvalósuljanak a következő években is, legyen az infrastruktúrafejlesztésről, gazdasági ügyekről, mezőgazdaságról vagy kisebbségvédelemről, akkor nagyon fontos, hogy a következő években is ennek a koalíciónak a része legyünk, hiszen teljesen egyértelmű, hogy a következő években a Szerb Haladó Párt marad ennek az országnak a meghatározó ereje.”

Sikeres volt a Vajdasági Magyar Szövetség kampánya, sikerült mozgósítani a választópolgárokat – mondta Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti képviselője. Szerinte pozitív visszajelzések érkeztek a magyar közösség tagjai részéről. „Értik az emberek, hogy a VMSZ Elnöksége és Tanácsa ésszerű döntést hozott azzal, hogy a kormánykoalíció közös jelöltjét, Aleksandar Vučićot támogatja, és erre kérjük a vajdasági magyarságot.”

A köztársasági mellett tartományi szinten is együttműködik a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség. Számos beruházás, fejlesztés valósult meg Vajdaságban, amely a közös együttműködés eredménye – emelte ki Nyilas Mihály. A Tartományi Kormány alelnöke szerinte Aleksandar Vučić már az első körben megnyeri az elnökválasztást. „Nehéz felbecsülni, hogy milyen eredménye lesz a vasárnapi választásoknak, az első körről van szó, de véleményem szerint igen komoly az esélye annak, hogy a jelöltünk már az első körben győzni fog.”

A VMSZ az elmúlt egy hónap alatt több mint 150 közösségi találkozót szervezett Vajdaság-szerte, ahol a választásokkal kapcsolatos információkat osztották meg a résztvevőkkel, továbbá álláspontjukról tájékoztatták a szavazópolgárokat.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen