Ugrás a tartalomra

Véget ért az I. Tamburás Mesterkurzus Csantavéren

A táborban a helyi általános iskola 35 diákja tanult muzsikálni. A kétnapos esemény gálaesttel zárult szombat este. A tanárok mellett a táborozók is bemutatták tehetségüket.

Két napon át tanultak tamburázni a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákjai.

Bozsik Violetta: „Nekem ez az első népzenei hangszerem, de nagyon tetszik. Szívet melengető érzés együtt zenélüni a többiekkel. Vétek lett volna kihagyni ezt a tamburatábort.”

A gyerekek reggeltől estig a táborban voltak, ahol teljes ellátás mellett új nótákat tanultak, amelyeket a gálaműsoron mutattak be. Hajdu Sándor: „Nagyon sokat készültünk, az egész táborban.

Először megtanultuk a dalokat, letisztáztuk a ritmusokat és egész végig erre készültünk.” A foglalkozásokat a bajai Danubia Tamburazenekar tagjai tartották.

Nem véletlen, hogy pont a tamburát választották a tábor hangszerének, hiszen Csantavér nagy múlttal, nagy hagyománnyal rendelkezik e téren. Tóth Bagi Árpád, szervező: „A '40-es évektől a '70-es évekig aktívan használták a tamburát a csantavériek és magas színvonalon muzsikáltak a zenészek.

Sajnos az utóbbi 15 esztendőben az utánpótlás megszűnt. Elöregedett az a generáció, amelyik a tamburát népi hangszerként ápolta.”A szervezők célja, hogy felélesszék a tamburamuzsika iránti érdeklődést.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír