Ugrás a tartalomra

A vajdasági magyarság érdekérvényesítő ereje nem csorbult Belgrádban

Egy technikai módosításra került sor, de még két hónappal ezelőtt, így a VMDK-nak két hónapjába telt, míg ezt a technikai apróságot észrevette. 

Így reagált a VMDK közleményére dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője. Hozzátette, ez azt bizonyítja, hogy a VMDK nem csak önálló politikai tevékenység kifejtésére, de még a VMSZ tevékenységének követésére is alkalmatlan. Elmondta továbbá, hogy Fatmir Hasani, a Demokratikus Cselekvés Pártjának albán nemzetiségű képviselője úgy döntött, hogy önálló képviselőként folytatja a tevékenységét, a Vajdasági Magyar Szövetség technikai jellegű módosítással orvosolta ezt úgy, hogy a frakció megtarthassa felszólalási idejét a köztársasági parlamentben - szögezte le a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője: „A felszólalási idő megmaradása érdekében pótolni kellett ezt az űrt, és Vlado Babić személyében egy új frakciótársat nyertünk, aki egyébként nyugat-bácskai és tökéletesen beszél magyarul. Korábban a Szerb Haladó Párt frakciójában ült, úgyhogy gyakorlatilag semmi politikai értelemben értékelhető nem történt, mindez technikai kérdés csupán. Ugyanakkor rámutat arra, hogy miért fontos az, hogy megfelelő számú magyar képviselővel rendelkezzünk. És mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy VMSZ-es önálló magyar frakció legyen a következő választásokat követően is.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét