Ugrás a tartalomra

A Vajdasági Magyar Szövetség Elnökségének közleménye

A VMSZ Elnöksége 2015. április 19-én megtartott ülésén értékelte a napokban kialakult politikai, közéleti helyzetet és ezzel kapcsolatban a következő álláspontot alakította ki:

a VMSZ Elnöksége egységes, döntéseit felelősségteljesen, a vajdasági magyar közösség érdekeit előtérbe helyezve hozta meg ezidáig és hozza meg ezt követően is, nem engedve semminemű nyomásgyakorlásnak.

Meggyőződésünk, hogy egyetlen kisebbségi közösség sem engedheti meg, hogy személyi erőforrásait konfliktusok forgácsolják szét.

Az Elnökség értékelte azokat a belső vitákat és a közvéleményben felmerült észrevételeket, amelyek a párt és a Magyar Nemzeti Tanács munkájával kapcsolatban alakultak ki. Ezek közül mindazokat, amelyeket megfogalmazóik nevükkel vállalnak, párbeszédre alkalmasnak tartja, beleértve azokat is, amelyek tartalmával nem feltétlenül ért egyet.

Ezért, minden alkalommal az utolsó utáni kísérletet is megtesszük annak érdekében, hogy a jövőbeli működés és együttműködés, az elvárható és elfogadható közmegegyezés mentén történjen.

Az Elnökség határozott véleménye szerint az képezi a közös érdeket, hogy az MNT működéséhez minden érintett felelős módon járuljon hozzá. 

Az Elnökség az elkövetkező időszakban olyan intézkedéseket foganatosít, amelyek a fent vázolt célokat szolgálják, beleértve az esetleges személyi konzekvenciák lehetőségét is.

 

 Vajdasági Magyar Szövetség  Elnöksége

Többi hír