Ugrás a tartalomra

A vajdasági költségvetésből jövőre hétmilliárd dinár jut a gazdáknak

December 21-én a tartományi kormány megszavazta a jövő évi költségvetést, ezzel együtt pedig az is világossá vált, hogy mennyi pénz jut 2018-ban a mezőgazdaságra.

2018-ban valamivel több, mint 7 milliárd dinár áll a gazdák rendelkezésére, aminek jelentős része vissza nem térítendő támogatás formájában kerül majd a termelőkhöz – nyilatkozta Ótott Róbert mezőgazdasági titkárhelyettes: „Továbbra is a fiatalokat tudjuk majd támogatni jelentős összegekkel, dupla akkora költségvetésünk lesz a Start up, a kezdő fiatal mezőgazdasági termelők támogatására, ezen kívül arra lehet számítani az IPARD támogatások megjelenésével, hogy teljes mértékben a kisgazdaságokat tudjuk majd támogatni, ez nekik nagy előnyt jelent majd. Továbbra is támogatjuk a borászokat, a pálinka készítőket, méhészeket.

Jelentős pénzeszközeink lesznek az öntözőrendszerekre, a fóliasátrakra, és az önkormányzatok vonatkozásában is arra lehet számítani, hogy határutak rendezésére, vízvezetékek, szennyvízelvezetők kiépítésére, és a Vajdaság Vizei Közvállalton keresztül a csatornarendszerek felújítására, karbantartására, kiépítésére is jelentős pénzeszközök állnak rendelkezésünkre a 2018. évben.”

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír