Ugrás a tartalomra

Vajdaság a fejlődés motorja - Az osztrák és az amerikai nagykövetet fogadta Pásztor István és Bojan Pajtić

 

Csütörtökön Johannes Eigner, Ausztria, és Michael Kirby, az Egyesült Államok nagykövete jártak a tartományban, mindkettejüket fogadta Pásztor István tartományi házelnök és Bojan Pajtić kormányfő.

Pásztor István a vendégeknek bemutatta Vajdaság mint többnemzetiségű, multikulturális közeg jellegzetességeit, amely a fejlődés motorjává kíván válni, ezáltal hozzájárulni Szerbia gyorsabb uniós csatlakozásához.

Az Eignerrel folytatott megbeszélés során szó esett a Duna stratégia és a Duna menti régió nyújtotta lehetőségek kiaknázásáról is.

Az amerikai nagykövettel folytatott beszélgetés során hangsúlyt kapott, hogy az USA Szerbiát európai államként látja, amelyet szívesen látnak az EU tagjaként, de bizonyos belső állami kérdéseket rendezni kell a társulás folyamán.

Bojan Pajtić megismertette Kirbyt Vajdaság gazdasági potenciáljaival, amely régiót az év elején a beruházások hatékonysága alapján a negyedik európai régiónak választották. Kiemelte, hogy a tartományi adminisztráció az elmúlt évtizedben erőfeszítéseket tett, hogy Vajdaságban a külföldi beruházások számára kedvező légkör alakuljon ki, ez a törekvés ezután is jelen lesz.

Kirby annak fontosságára hívta fel házigazdája figyelmét, hogy stabil környezetet biztosítsanak a beruházásokhoz a szükséges reformok végrehajtásával.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír