Ugrás a tartalomra

Vajdaság és Baden-Württemberg erősíti a parlamenti együttműködést

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, valamint Igor Mirović és Borislav Novković képviselők megbeszélést folytattak pénteken Ulmban Guido Wolffal, Baden-Württemberg képviselőházának elnökével Vajdaság és az említett németországi szövetségi tartomány parlamenti együttműködésének további elmélyítéséről. A találkozó részvevői kiemelték, hogy Vajdaságot és Baden-Württemberget sokévi baráti és partneri kapcsolatok kötik össze, de az együttműködés tovább bővíthető a két tartományi parlament és testületeik intézményes együttműködése révén, aminek érdekében a jövőben erőteljesen munkálkodnak majd, áll a Tartományi Képviselőház pénteken kiadott közleményében.

Pásztor István és Guido Wolf közösen úgy értékelték, hogy a Duna-stratégia keretében kifejtett együttműködés a legerősebb láncszem, amely összeköti az országokat, régiókat és városokat, és hogy éppen a parlamentek és a parlamenti képviselők tehetnek a legtöbbet ennek az elgondolásnak az elfogadtatásáért.

Pásztor, Mirović és Novković Ulmban részt vett a parlamenti képviselők Duna-konferenciáján, amelyen a Duna vízgyűjtő területéhez tartozó tíz ország nemzeti és regionális parlamentjeinek képviselői voltak jelen. A részvevők megvitatták, hogy a parlamentek milyen szerepet tudnának vállalni, illetve, hogyan tudnának hozzájárulni a Duna menti regionális együttműködéshez és a Duna régió stratégiájának megvalósításához. A konferencia a közös célokat részletező nyilatkozattal zárult.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó