Ugrás a tartalomra

Ulm polgármesteréé az első Duna-szobor

Ivo Gönnernek, Ulm polgármesterének, a Duna Menti Városok és Régiók Tanácsa elnökének ítélték oda a Tartományi Képviselőház dunai együttműködésért járó kitüntetését az idén. A Duna-szobrot a képviselőházban megszervezett csütörtöki fogadás során adta át a vendégnek Pásztor István, a ház elnöke.

– A Dunai Biznisz Fórum apropóján gondoltuk ki ezt az elismerést azon személyek számára, akik az elmúlt években kiemelkedő szerepet játszottak a Duna menti régiók közötti kulturális, gazdasági együttműködés fejlesztésében. Az idén először került sor ilyen díjátadásra. Szeretnénk ebből hagyományt teremteni – fogalmazott Pásztor.

Az elismerést megköszönve Gönner arra emlékeztetett, hogy éppen háromszáz éve szálltak csónakokba Ulmban azok a svábnak keresztelt sorsukkal elégedetlen emberek, akik a jobb élet lehetőségei után kutatva hajóztak délebbre a Dunán, s sokan közülük éppen Vajdaságban kezdtek új életet. Mint mondta, a szoros együttműködésre azért is szükség van, hogy a jövőben elkerüljük azt, hogy valahol hasonló okokkal kelljen az embereknek máshova menekülniük. Elismeréssel szólt a Tartományi Képviselőháznak a Duna menti együttműködésben betöltött eddigi szerepéről.

 

Szerző (Forrás)
v.ár, Magyar Szó
Többi hír