Ugrás a tartalomra

Újra kinevezte a VMSZ államtitkárait a kormány

Újra kinevezte a Vajdasági Magyar Szövetség államtitkárait a szerb kormány csütörtöki ülésén.

Ez azt jelenti, hogy Kern Imre az Építésügyi, Közlekedési és Infrastruktúrafejlesztési Minisztériumban folytatja munkáját államtitkárként, Vicsek Annamária az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Minisztérium államtitkára maradt, Vickó Ferenc ezentúl is az Egészségügyi Minisztériumban tölti be ezt a tisztséget és Juhász Attila is a Mezőgazdasági Minisztériumban folytatja munkáját.

A szerb kormány június 30-án mentette fel tisztségéből az összes korábbi, Aleksandar Vučić kabinetjéhez tartozó államtitkárt, a törvény szerint ugyanis amikor megszűnik egy kormány mandátuma, azzal nemcsak a miniszterek, hanem az államtitkárok megbízatása is megszűnik. Az új, Ana Brnabic vezette kormány június 29-én tette le esküjét, másnap pedig a korábbi államtitkárok megbízatása is megszűnt.

Aleksandar Vučić kormányának ötven államtitkára volt 16 minisztériumban, egyelőre nem lehet tudni, hogy a 18 minisztériummal és 3 tárca nélküli miniszterrel rendelkező új kormánynak hány államtitkára lesz.

Az új kormány – a törvényi szabályozás miatt – visszavonta a parlamenti eljárásból is a korábbi kabinet által benyújtott javaslatokat, és ezeket újra be kell adnia, ha úgy látja jónak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen