Ugrás a tartalomra

Új pályázatok, új lehetőségek

Pénteken Palicson tartottak előadást a Prosperitati Alapítvány VII. pályázati körében megjelentetett, turizmussal, vállalkozásokkal és mezőgazdasággal kapcsolatos kiírásokról. 
 

Kiemelten támogatják a turizmusban érdekelt kezdő vállalkozókat, illetve azokat is, akik már jó ideje az ágazatban tevékenykednek és fejlesztenének - erről is beszámoltak az érdeklődőknek Palicson a Prosperitati Alapítvány pénteki tájékoztató előadásán. Elmondták, azt is, az új körben mire lehet pályázni.

A festői fürdőváros szívében bújik meg a Vila Elizabet szálló. Egy otthonos étterem is várja a megfáradt utazókat. Zsigmond Zsolt tulajdonos családja tizennyolc éve álmodta meg a vállalkozást, azóta foglalkoznak idegenforgalommal: „Évről évre próbáltuk bővíteni és fejleszteni kapacitásainkat. Főleg önerőből és tartományi támogatásból. Egy pár éve sikerült kiépítenünk egy élménymedencét, napozóterasszal. Azzal szeretnénk itt tartani nyáron az ide érkező turistákat.”

Zsigmond Zsolt elmondta, hogy a Prosperitati Alapítvány új pályázati lehetőségeinek köszönhetően, amelyek az idegenforgalmat is előtérbe helyezik, tovább bővíthetnék kapacitásaikat. A támogatási rendszerről az alapítvány Palicson is szervezett tájékoztató előadást. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke megerősítette, hogy ebben a ciklusban a turizmust kiemelten támogatják: „A második ciklus első csomagja tíz pályázatot tartalmaz. Már régebb óta arra készülünk, hogy ebben a négyéves fejlesztési időszakban a turizmust kiemelt gazdasági tevékenységként kezeljük. Ezt tükrözi ennek a csomagnak az összetétele is. Ugyanis két olyan pályázat van, két olyan pályázati kiírás van, amelyik a turizmusban működő vagy az ott tevékenykedni kívánóknak próbál megkapaszkodási lehetőséget teremteni.”

Az eseményen az is elhangzott, hogy azokat a kezdő vállalkozókat is segítenék, akik most fektetnének az ágazatba.

Földi Márta, tag, Igazgató Bizottság, Prosperitati Alapítvány: „Azok, akik most szeretnének vállalkozni, turizmussal foglalkozni, azok számára egy a startup vállalkozásokhoz hasonlóan egy képzést szervezünk. A képzés után egy belső ellenőrzésen kell keresztülesniük, és csak ezt követően részesülhetnek egymillió dináros támogatásban, amelyet építkezésre és eszközbeszerzésre használhatnak fel.”

Az eddigi népszerű kiírások is folytatódnak. A házvásárlási támogatás is új lendületet kap, eddig 600 családnak biztosítottak lakhatást - hangzott el a rendezvényen. Azt is elmondták, hogy a találkozók azért fontosak, mert a visszacsatoláson keresztül, a különböző vélemények és értékelések alapján módosíthatják a kiírásokat.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír