Ugrás a tartalomra

Új hatalom alakul Kishegyesen és Óbecsén?

„Érik a helyzet” Kishegyesen és Óbecsén – mondta a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke csütörtökön a Közügyekben. Pál Károly a helyi hatalmi átrendeződések kapcsán fogalmazott így.

Feszült volt a hangulat tíz nappal ezelőtt a Közügyekben. Kishegyes demokrata polgármestere és a jelenleg ellenzékben lévő VMSZ képviselője feltűnően nem egymáshoz intézték mondataikat. Az interjú végén Pál Károly felajánlotta: üljenek tárgyalóasztalhoz, még aznap este.

A csütörtöki Közügyekben rákérdezünk: létrejött-e a találkozó, és mire jutottak. A VMSZ ügyvezető alelnöke elmondta: egy órán át beszélgettek még aznap a lehetőségekről. Azóta viszont nem hallották egymást. Ennek ellenére érik a helyzet Kishegyesen – fogalmazott Pál Károly. „A Vajdasági Magyar Szövetség a Szerb Haladó Párttal és a Montenegrói Párttal együtt 11 tanácsnoki hellyel rendelkezik. Tehát kettő hiányzik. Ami azt jelenti, hogy van öt demokrata tanácsnokunk, 3 szocialista tanácsnokunk, és van két régiós tanácsnokunk. Tehát bármelyik párt, amelyik elfogadja azt, hogy a VMSZ nélkül Kishegyes községben nem lehet egy olyan községi vezetést létrehozni, amely minőségesebb munkát tud a mostaninál nyújtani, akkor az, amelyik ezt elfogadja, az lesz a mi partnerünk.”  Pál Károly azt mondta: ez a partner akár a Demokrata Párt is lehet, de másokkal is egyeztetnek.

Óbecsén is folynak tárgyalások arról, hogy a VMSZ belépjen a hatalomba. A haladó párti polgármester a hét elején a Közügyekben azt mondta: a helyi hatalom megalakításakor is a VMSZ-re számítottak. Értetlenül állnak az előtt, hogy a VMSZ miért választotta inkább az ellenzéki szerepet. Vuk Radojević úgy fogalmazott: bármelyik pillanatban készen állnak az együttműködésre.

Pál Károly hasonlóan vélekedett: „Elkezdtünk egy új építkezést Óbecsén a VMSZ részéről. Ami azt jelenti, hogy megerősödve részt tudjunk vállalni az óbecsei magyarság érdekeinek a megvalósításában. Világosan szeretném elmondani azt, hogy a VMSZ Óbecsén szeretne része lenni annak a vezetőségnek, amely felelősséget vállal a község vezetéséért.”

Arra a kérdésre, hogy ez a haladókkal való együttműködést jelenti-e, Pál Károly nem adott egyértelmű választ. Azt viszont megismételte: a VMSZ hamarosan része lesz az óbecsei hatalomnak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír