Ugrás a tartalomra

Tisztújító közgyűlést tartott a VMSZ Női Fóruma

Horváth Noémi, a csókai női fórum elnöke követi Kovács Elvirát a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának elnöki posztján. A VMSZ Női Fóruma szombaton tartotta meg tisztújító közgyűlését Kishegyesen.

Hat éve kezdte meg munkáját a VMSZ női szervezete. Azóta Kovács Elvira vezetésével folyt a munka. Most váltás következett be a fórum vezetésében. A körzeti szervezetek és a központi elnökség is megújult.

Kovács Elvira, leköszönő elnök, VMSZ Női Fórum: “Elég érett ahhoz, hogy mások vegyék át a vezetést, persze én mindenben támogatni és segíteni fogom. Nagyon sok programunk van, ami jól bevált és amire már igény van és hagyományos programokká válnak, folytatódni fognak a jövőben.”

A tisztújításon kiderült, a 15 körzeti szervezet vezetőjéből álló elnökség a csókai alszervezet első emberét szeretné a központi szervezet elnökségének élére.

Horváth Noémi programbeszédében elmondta: folytatni szeretné az előző vezetés elképzeléseit és a községi szervezetek közös szerepvállalását is szorgalmazná. “Mindenképpen szeretném azt, ha ez a női fórum ilyen számban és még tömegesebben is részt venne az aktív politikai életben, a közéletben és a társadalom minden szintjén, úgy a döntéshozók szintjén, mint pedig a terepi munkákon dolgozó hölgyek tekintetében.”

A Női Fórum alelnöke a szabadkai Bálint Novák Mirella lett. “A lehetőségeinkhez mérten tudjunk legalább minimálisan segíteni azoknak, akiknek erre szükségük van.

A családoknak, rászorulóknak, kisgyerekes, többgyerekes családoknak a rendezvényeinkkel.”
Pásztor István is jelen volt a tisztújításon. A VMSZ elnöke elmondta: a pártvezetés 8 éve kimondott ambícióinak a női szervezet az egyik mércéje. “A mögöttünk lévő időt kell folytatni. Itt nem kezdődik új időszámítás.

Az elkezdett munkáknak a folytatása az, ami előttünk áll. Mind a megújult helyi szervezetek, mind az új központi vezetése a női fórumnak képes arra, hogy ezt a munkát továbbvigye.”

A közgyűlésen megszavazták a Vajdaság Magyar Szövetség Női Fórumának alapszabály-módosítását is. Ezután csak akkor lehet valaki a nőszervezet tagja, ha ezt egy szándéknyilatkozattal kérvényezi. A körzeti szervezetek elnökei pedig automatikusan lesznek a fórum 15 tagú elnökségének tagjai.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen