Ugrás a tartalomra

TEMERINI INCIDENS

Pásztor: Vizsgálják ki részletesen!

Aggodalmának adott hangot Pásztor István a tartományi parlament elnöke a múlt hétvégi temerini incidens kapcsán.

„A rendőrségi jelentésből, amelyet azonnal kézhez kaptam, amikor információkat kértem az esetről, világos, hogy a verekedésben részvevők többsége alkoholos befolyásoltság állapotában volt, szombaton késő éjszaka, ami ismételten a rendőri őrjáratok fokozottabb részvételének szükségességét támasztja alá e helységben, amire már korábban is rámutattunk” – értékelte Pásztor.

A házelnök arra számít, hogy miután az elkövetőket sikerült azonosítani, az ügyészség gyorsan, hatékonyan és felelősen elvégzi a munka rá eső részét, az eset a megfelelő minősítést kapja, az elkövetők pedig a kiérdemelt büntetésben részesülnek.

„Az ilyen incidensek aggasztóak és elítélendőek, mert feszült légkört keltenek egy olyan nemzetileg vegyes közegben, mint amilyen Temerin. Mindazok, akik közönyösek maradnak az ilyen esetek kapcsán és tartózkodnak az ügy elítélésétől, csak annak erősödéséhez járulnak hozzá.

Nem ignorálhatjuk a tényt, hogy ilyen incidensek egybeesnek azzal az intenzív kampánnyal, amit egyes, szélsőséges nézeteikről ismert szervezetek Vajdaság autonómiája ellen folytatnak, annak megszüntetését követelve. Ez újabb jel arra, hogy aggodalommal kísérjük a helyzetet” – mondta Pásztor.

A temerini rendőrség két személyt tartóztatott le annak gyanújával, hogy részt vettek a szombat éjjeli verekedésben, M. Z. (21) és N. B. (19) helybeli lakosokat. Ellenük bűnvádi feljelentést tettek, rendes eljárásban. A gyanú szerint részt vettek a verekedésben.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír