Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatás a kisebbségi felsőoktatási intézmények tudományos munkájára

A vajdasági kisebbségi felsőoktatási intézmények egyéves tudományos–kutatói munkára kaptak támogatást a tartományi felsőoktatási és tudományos titkárságtól.

Az egyetemi hallgatók és az oktatók társadalmi, technikai–technológiai, valamint a műszaki tudományok terén folytatnak különböző jellegű kutatásokat. Az első körben a négymillió dináros keretből tíz projekt jutott eszközökhöz.

Ezek közül négy magyar vonatkozású, az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, a Technológiai Kar, továbbá a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar részesült támogatásban.

Halasi Szabolcs, segédtitkár, tartományi felsőoktatási és tudományos titkárság: „Fontos dolgokról lesz ott szó, akár a gyerekek étkeztetéséről, akár a munkába való bekapcsolódásról, akár valamelyik nyelvi, irodalmi egység, irodalomtudományi terület átvizsgálásáról, és ezt meg kell tanulnia a kutatónak, hogy valahogy az emberek, a hallgatóság számára elérhetővé tegyék, és világosan közölni kell az ő irányukba. Ez még csak a kezdet, lesz még folytatása is, bízom benne, hogy azok az eredmények, amelyek itt születnek, további kutatásokat fognak generálni.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír