Ugrás a tartalomra

A Tartományi Képviselőház karácsonyi ajándéka a Paulinumnak

Fontos az elhivatottság és a szolgálatra való felkészülés – ezt hangsúlyozta Pásztor István a szabadkai Paulinumban. A Tartományi Képviselőház elnöke a karácsony közeledtének alkalmából látogatott el az intézménybe. A vajdasági parlament élelmiszerekből és tisztálkodási szerekből álló csomagot adományozott a Pauliniumnak. A diákok a város önkormányzatától is kaptak ajándékot.

Megtelt a szabadkai Paulinum díszterme a diákokkal. Az intézménybe látogatott Pásztor István. A tanulók műsorral köszöntötték a Tartományi Képvislőház elnökét. Pásztor István örömét fejezte ki, hogy a hagyományoknak megfelelően a vajdasági parlament soros elnöke átadhatta a képviselőház ajándékát az intézménynek. A csomagban tisztálkodási szerek mellett és tartós élelmiszerek voltak. Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke: „Azt hiszem, hogy elévülhetetlenül és leírhatatlanul fontos szerepe van abban, hogy a vajdasági magyar közösség és a horvát közösség meg tudott maradni. Ha ez az intézmény nem lett volna, egészen biztos, hogy az állapotok rosszabbak lettek volna.”

A paulinum tanulói készülnek a karácsonyra – meséli Horváth Ákos. „Lelkiekben itt tudunk igazán felkészülni a karácsonyra, de miután felkészülünk lelkiekben megtisztulva várjuk otthon Jézus születését.”

Az intézmény Szabadka Várostól egy mikrohullámú sütőt kapott.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír