Ugrás a tartalomra

TANÁCSVÁLASZTÁSOK NAGYBECSKEREKEN, VMSZ-többség Muzslyán

Az elmúlt hétvégén Nagybecskerek 29 helyi közösségében választottak új tanácsot és ellenőrző bizottságokat, február 17-én pedig pótválasztásokat tartanak a Tartományi Képviselőházba Ivan Bošnjak helyére, aki lemondott képviselői mandátumáról, hogy Nagybecskerek polgármestere maradhasson.

Az önkormányzat eredetileg január 27-ére jelentette be az új helyi tanácsok megválasztását, de a dátumot február 3-ára módosították. Az első, nem hivatalos jelentések szerint a város néhány városi helyi közösségében (Veljko Vlahović HK, Dositej Obradović HK) az SZHP, Bégafőn (Klek) az SZDP, Rezsőházán (Knićanin) az SZSZP, Muzslyán pedig a VMSZ szerepelt a legjobban.

Muzslyán a 6900 szavazópolgár közül 1560-an járultak az egyetlen szavazóhely urnája elé. Ebből hetven szavazat érvénytelen volt. A 11-tagú helyi tanácsba a VMSZ-nek 6, a civil szervezeteknek 4, a VSZL-nek pedig egy képviselője került. Az új tanács tagjai: Vidrács Krisztina, Borbély Tivadar, Hallai Mihály, Bodó Poturica Mária, Dobó József, Győri Csilla, Madarász Gyula, Kovács László, Sztojkó József, Hallai Zoltán és Vass Tibor. Az ellenőrző bizottságba Kenderesi István, Palatinus János és Zombori András jutott. A helyi tanácsba hat korábbi tanácstagot választottak be. A testület új tagjai közül hatan pedagógusok.

Szerző (Forrás)
Kecskés István , Magyar Szó
Többi hír