Ugrás a tartalomra

A szülőföldön való boldogulást segíti a Magyar Szó

Péterrévén tartottunk élőújságot – Hamarosan megjelenik a Filkó keresztrejtvény-melléklet

Mezőgazdasági mellékletünk, a Magvető élőújságja kedden este benépesítette a péterrévei helyi közösség nagytermét. Nemcsak a helybeliek, hanem a becseiek is kíváncsiak voltak a tartalmas műsorra. Kinka Erzsébet, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, és felidézte azokat az időket, amikor a Magvető szerkesztősége minden évben ellátogatott a faluba.

− A Magvető bennünket arra buzdított, hogy évről évre itt találkozzunk a helyi közösségben, és közérdekű információkkal szolgáljuk a gazdákat. Nagy öröm számomra, hogy a Magyar Szó napilap és a Magvető melléklet szerkesztőségének tagjai újra itt vannak körünkben, hiszen mindkét kiadvány olyan információkat tartalmaz, amelyek az előrehaladást szolgálják, valamint a szülőföldön való boldogulást segítik – hangsúlyozta Kinka Erzsébet köszöntőbeszédében. 

– Napilapunk munkatársai amikor Péterrévére látogatnak, olyan, mintha hazajöttek volna – közölte Varjú Márta főszerkesztő, majd beszélt a napilappal kapcsolatos újításokról, a hamarosan megjelenő új keresztrejtvény-mellékletről a Filkóról, valamint a Naptárról és a Tigrislélek című novellaantológiáról is. További kiadványainkat, a Menedékben és a Szórványlétben I. és II. kötetét szerkesztőjük, Fodor István ismertette, ezenkívül az aktuális magyarországi választásokról is megosztotta gondolatait.

Varga Attila, a közkedvelt mezőgazdasági melléklet szerkesztője, valamint vendégei, Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes és Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese az időszerű, mezőgazdasággal kapcsolatos kérdéseket vitatták meg, és ismertették a pályázati lehetőségeket, valamint igyekeztek megválaszolni a nézők kérdéseit. Az est folyamán elhangzott Csépe Imre Halk vallomás című verse Kisúri Hermina előadásában, felkészítő tanára, Ferencz Boglárka.

A Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület és a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör népdalénekesei népdalcsokrot adtak elő. A műsor elmaradhatatlan vendége, a népszerű Magyarzó Pistikét megszemélyesítő Molnár Zoltán színművész megnevettette a péterrévei közönséget. Az élőújság után kikértük a nézőközönség véleményét napilapunkról és mellékleteiről.

− A hétvégi és a csütörtöki újságot szoktam megvenni. Szeretem a Tarka Világ mellékletet. Mint általában mindenki, én is hátulról kezdem olvasni az újságot. Kedvelem benne a humort, a világban történtekről szóló írásokat és az érdekességeket. Elégedett vagyok a lappal, mert minden témát érint – mondta Varga Mihály. 

− Számomra kielégítő a napilap tartalma. Nagyon szeretem a keddi számban megjelenő Magvető mellékletet, hasznos és jó tanácsok vannak benne – hangsúlyozta Lejkauf Ilona. 

A mellékletek igen kedveltek a péterréveiek körében, szinte egyforma arányban van a Magvetőnek és a Tarka Világnak az olvasótábora. 

− A csütörtöki számban megjelenő Tarka Világ mellékletet szeretjük a legjobban. A családról szóló írásokat okvetlenül elolvasom. A gyerekek a Jó Pajtást és a Mézeskalácsot olvasgatják. A Magyar Szón és a gyereklapokon kívül más újság nem is kerül a házba – vallotta Bakos Melinda.

− Mezőgazdasággal foglalkozom, így a Magvetőt kedvelem a legjobban. A tőzsdei árakat mindig átböngészem, minden, ami érdekel, megtalálom a mellékletben. Éves előfizetője vagyok a lapnak – mondta Gallusz Sándor. 

Hogy a nyomtatott sajtónak több előnye van, minta az internetes verziónak, bizonyítja péterrévei hű olvasónk is, aki kimondottan szereti a nyomtatott újság illatát. 

− A Magyar Szó az egyetlen újság, amelyet mindennap elolvasok. Gimnazistakoromban én is tudósítottan sporteseményekről a lapnak, most előfizetője és elkötelezett olvasója vagyok. Nem vonz az elektronikus újságok világa, mert én szeretem a Magyar Szó illatát – hallottuk Kiss Zoltántól. 

− Természetesen rendszeres olvasója vagyok a napilapnak, és csakis pozitív dolgokat tudok mondani róla. Látszik az igyekezet a szerkesztőség részéről, hogy tartalmilag mindenkihez testközelbe hozza az újságot. Gazdagodik mellékletekkel, illusztrációkkal. Témajavaslatként ajánlom, hogy olyan családokat mutassanak be, amelyek több gyermeket vállalnak, és ezzel pozitív példát mutatnak – tanácsolta Kinka Erzsébet.

A hamarosan megjelenő, több oldalas Filkó keresztrejtvény-melléklet is nagy sikerek elébe néz, hiszen az olvasók kedvelik a keresztrejtvények fejtegetését.  

− Nagyon szeretem az újságban a keresztrejtvényeket és a különböző fejtörőket, valamint a könnyed, szórakoztató témákat – mondta Pozsár Franciska. Párja, Imre pedig azt javasolta, hogy ismét kerüljön az újságba képregény.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, l-kó
Többi hír