Ugrás a tartalomra

Szorosabb régióközi kapcsolatok Európában

Az Európai Régiók Közgyűlésének (AER) bécsi munkamegbeszélésén vett részt tegnap a vajdasági parlament küldöttsége: Pásztor István házelnök, Stojanka Lekić, a női parlamenti hálózat elnöke és Anna Tomanová-Makanová képviselő, esélyegyenlőségi és integrációs kérdésekkel megbízott AER-alelnök. Velük együtt mintegy 200 európai régió vezetője vett részt azoknak a témáknak a megvitatásában, amelyek az AER és Európa jövőjét érintik.

Az Európa a Brexit után elnevezésű tanácskozáson az EU újjászervezése, a sikeres partnerségek témája volt napirenden.

Megállapították, hogy az EU voltaképpen az önkormányzatokban jelenik meg elsőként: a hatalomnak azon a szintjén, amelyik a leginkább hatással tud lenni a polgárok mindennapjaira. Közös határozatot fogadtak el, melyben a régiók közötti kapcsolatok erősítése mellett szálltak síkra.

Az AER az európai régiók legnagyobb független hálózatának számít, 1985-ben alapították meg. Összesen 35 állam intézményeit és regionális egységeit foglalja egy szervezetbe.

A közgyűlés döntései meghatározók lehetnek az európai uniós döntések alakulására nézve is.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, v-ár
Többi hír
Az idén európai parlamenti választások lesznek az Európai Unióban, így Magyarországon is.
A választói névjegyzékbe való bejegyzésben a Főkonzulátus, a CMH-irodák és a VMSZ helyi szervezetei is segítik az érintetteket