Ugrás a tartalomra

Szívmelengető karácsonyi műsor volt a palicsi Vigadóban

Zsúfolásig megtelt csütörtök este a palicsi Vigadó emeleti nagyterme, ahol a Palics Magyar Művelődési Egyesület évzáró karácsonyi műsorát élvezhették. Az egyesület minden szakosztálya bemutatkozott.

Fergeteges, egyben meghitt, karácsonyi hangulatú, pazar műsorral kápráztatta el a nagyszámú közönséget csütörtök este a Palics Magyar Művelődési Egyesület. A rendezvényen jelen voltak Szabadka város, a Vajdasági Magyar Szövetség, valamint a Magyar Nemzeti Tanács tisztségviselői is. A műsorban fellépett az egyesület irodalmi szakosztálya, a néptánccsoportok tagjai, a Szederinda népdalkör és a Napsugár citerazenekar. A műsor végén az egyesület gyermekei számára mintegy száz karácsonyi csomagot osztottak szét.

Az ünnepi program elején Csiszár Molnár Anna, a Palics Magyar Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. A hagyományos karácsonyi műsorban a szakosztályok egész éves munkájuk gyümölcsét mutatták be. Adventi és karácsonyi, népi és templomi énekek csendültek fel, a legkisebbek pásztorjátékot mutattak be, meghitt ünnepi versek hangzottak el és a múlt karácsonyait idéző citerajátékot is hallhatott a közönség. Csiszár Molnár Anna, elnök, Palics MME: „Ami még újdonsága volt a mai estének, hogy az idei évtől elindult a kézimunka csoport, és a kézimunkázók kiállítását is megtekinthették a vendégek.”

Osztatlan sikert aratott a pásztorjáték és a pásztortánc, amit vastapssal jutalmazott a közönség. Szabó Csongor, táncos, Bokréta tánccsoport: „A pásztortánc a pásztorok tánca, amikor felszabadultak, mivel télen-nyáron, esőben, hidegben meg melegben kinn kellett lenniük, és felszabadultan elkezdtek táncolni bottal.”

A Szederinda népdalkör karácsonyi dalokat énekelt. A kórus hangja bezengte a Vigadó nagytermét. A Bokréta tánccsoport leányzói karikázót játszottak, és közben énekeltek is. „Sok népdalt énekeltünk, amit Brezovszki Tamara tanított nekünk. És ezek az énekek főként a lányokról szóltak, hogy viszonyuljanak a legényekhez.
 
Vajdaság-szerte a magyarlakta településeken karácsonyi ünnepségeket tartanak, ennek közösségépítő ereje van.
 
Petkovics Márta, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Rendkívül fontos a közösség összetartása szempontjából, hogy ilyenkor, advent idején, karácsony közeledtével valami melegséget hozzunk a közösségünkbe, és ez a melegség, ez az összetartás egész éven át tartson.”
 

Akik megtekintették a Palics Magyar Művelődési Egyesület csütörtök esti karácsonyi műsorát, azok szívébe valóban melegség költözött.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét