Ugrás a tartalomra

Szakértői szemmel - jogászkonferencia volt Écskán

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet harmadízben szervezett jogásztanácskozást, amelyen ezúttal is érdekes és hasznos témákról hallhattak a részvevők. Az écskai kastélyban megrendezett összejövetelen üdvözlőbeszédet mondott dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Szervezet elnökeként a Magyar Jogász Egylet képviselője, majd a konferenciát Nyilas Mihály, a VMJE elnöke nyitotta meg.

Az eddigi két tanácskozásnak köszönhető, hogy gyarapodott a tagság száma, több mint 130 taggal büszkélkedhetnek, nem csak jogászok, hanem joghallgatók is csatlakoztak az egylethez, az utánpótlást szeretnék biztosítani, így nagy örömmel nyugtázták a fiatalok tagosodását. Természetesen a másik cél, hogy minél többen válasszák hivatásuknak a jogot, így ennek érdekében a napokban megjelent könyvvel, a Milyen jogon? című, illetve Jogász-ABC fiataloknakalcímű könyvvel is ezt próbálják elősegíteni - mondta az elnök

A Szakértői szemmel elnevezésű jogászkonferencián a magyarországi és a Szerbiában még kidolgozás alatt lévő polgárjogi törvénykönyv, valamint a büntetőjogi törvénykönyv főbb elemeit ismertették az előadók, dr. Szalma József, dr. Fejős István, továbbá Várady Tibor a választottbíráskodásról értekezett.

A tanácskozás keretében mgr. Fehér László igazságügyi szakértő munkája is elhangzott, Pásztor Bálint köztársasági képviselő az ez évben várható törvénymódosításokról szólt, Čedomir Backović helyettes államtitkár az alkotmánymódosítás folyamatáról, annak szükségességéről és jelentőségéről beszélt.

A magyarországi vendégek közül dr. Törőcsikné dr. Görög Márta A megújult magyar magánjogi kódexről, dr. habil. Szomora Zsolt pedig a megújult magyar büntetőjogi kódexről értekezett. Még egy könyvbemutatóra is sor került, dr. Letsch Endre A jog alkotása és nyelve című könyvet is bemutatták.

Az esti órákig eltartott konferencia a II. Vajdasági Magyar Jogászbállal folytatódott, amelyen Toll Gyula prímás és zenekara muzsikál, az est vendégművésze pedig Vitkay Kucsera Ágota operaénekes volt.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen