Ugrás a tartalomra

Szabadkára látogatott ma Mladen Šarčević

Az oktatási miniszter a városvezetéssel folytatott rövid egyeztetés után olyan oktatási intézményekbe is ellátogatott, amelyekben az elmúlt időszakban több tízmillió dináros fejlesztések és felújítások történtek.

Kézfogással köszöntette egymást Bogdan Laban és Mladen Šarčević szerda délelőtt a szabadkai Városházán.

A polgármester és az oktatási miniszter rövid megbeszélést tartott a Városháza Zöld termében.

Ezt követően pedig a Sonja Marinković Általános Iskolába is ellátogattak, amely csak az egyik olyan szabadkai oktatási intézmény, ahol az elmúlt időszakban jelentős felújítások történtek. Šarčević elmondta, hogy a közeljövőben egy oktatási központ létrehozását tervezik Szabadkán, ahol a fiatal tehetségekre és a tanárok továbbképzésére fektetik a hangsúlyt.

Mladen Šarčević, oktatási miniszter, Szerbia: „Tizenkét ilyen központ már létezik Szerbiában. Szabadka lenne az egyik új központ, ahol egyidejűleg népszerűsítenék a tudományokat, foglalkoznának a fiatal tehetségekkel, illetve a tanárok továbbképzése történne.”

Bogdan Laban megköszönte a köztársaságtól, illetve a tartománytól érkezett oktatási támogatásokat. A polgármester szerint Szabadka oktatási intézményeiben az elmúlt 10-20 évben nem történtek ekkora fejlesztések.

 „Nagyon hálásak vagyunk, amiért a diákjainknak ilyen körülményeket tudunk biztosítani, illetve a tanároknak is egy magasabb szintű és minőségű oktatást teszünk lehetővé. Úgy gondolom, hogy közösen, a mi közösségünk sokat tehet ezért. Láthatják, hogy dolgozunk és, hogy valami történik.”

Sonja Marinković Általános Iskola felújítási munkálatai megközelítőleg 50 millió dinárból valósultak meg.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír