Ugrás a tartalomra

Szabadkán hagyomány az úszás

Több polgár, főként nyugdíjasok, egész évben rekreatív jelleggel úsznak. Tekintettel arra, hogy Szabadka két úszómedencével is rendelkezik, mindenki lakóhelyétől függően kiválaszthatja, hogy melyik medence van hozzá a legközelebb, és a 26 fokos vízben leúszhatja a napi távot.

Tóth Róberttel, a Stadion Közvállalat igazgatójával az uszodák téli munkaidejéről, valamint a belépők áráról beszélgettünk. Mint azt az igazgató elmondta, az uszodák többnyire idényjellegűek, főként nyáron látogatottak. Télen elsősorban a rekreálók, valamint az idősebb korosztály, a nyugdíjasok veszik igénybe.

– A Sétaerdei uszodában, a dupla falú hőlégballonnak köszönhetően, nagy mennyiségű energiát tudunk megtakarítani. Nappal a hőlégballonon keresztül elegendő fény is szűrődik be a medencékhez, emiatt nem kell külön világítást használnunk. Ami a hőmérsékletet illeti, télen a víz és a levegő hőmérséklete egyaránt huszonhat fokos.

A sétaerdei medence délelőtt tizenegytől este hétig tart nyitva. A gyermekeknek hétéves korig a belépő ingyenes, míg az 7–10 éves gyermekeknek 50 dinárt kell fizetniük, nekik a szülői felügyelet kötelező, a felnőttjegy pedig 110 dinár.

A havi bérlet reggel 6-tól fél nyolcig 2170 dinár, a nyugdíjas napijegy ára pedig 50 dinár. A felnőtt napijegy délelőtt tizenegytől este hétig 150 dinár, míg a gyermek napijegyért hétvégén 100 dinárt kell fizetni.

A Harcosok Sorakozóján lévő lakótelepen csukott 4000 négyzetméter alapterületű modern létesítmény várja a polgárokat. Itt a belépőjegy ára felnőtteknek kétszáz dinár, 12 éves korig pedig száz dinár.

Nyugdíjasoknak száz dinár a napi belépő, míg az egyetemistáknak ezért százötven dinárt kell fizetniük. Ebben az uszodában van lehetőség ötszáz dináros áron családi jegyet is váltani. Az egyhavi belépőjegy ára kétezer dinár, az éves szintű jegy, amit egész évben lehet használni, húszezer dinár.

A Harcosok Sorakozója lakótelepi uszodában éjszaka tíztől éjfélig éjszakai fürdőzésre is van lehetőség hétfőn, szerdán, csütörtökön, valamint szombaton és vasárnap. Hétvégén reggel hattól éjfélig várja a polgárokat a Harcosok Sorakozója lakótelepen található uszoda.

Decemberben és januárban nem túl sokat látogatják az uszodákat, márciusban pedig már szép számban vannak látogatóink, júniusban a főidényben, természetesen sokan vannak.

A Harcosok Sorakozója lakótelepen a keverőszeleppel volt gond, emiatt történhetett meg, hogy a megszokottnál jóval hidegebb volt a víz a zuhanyzókban, de szerintem ezt a problémát a napokban megoldjuk – mondta el az igazgató.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Pa. E.
Többi hír