You are here

„Szerbia és Vajdaság megítélése most sokkal jobb, mint korábban, ez pedig a régiók közti jó kapcsolat fejlesztésének szemszögéből különösen fontos.”

Szerbia és Vajdaság megítélése most sokkal jobb, mint korábban, ez pedig a régiók közti jó kapcsolat fejlesztésének szemszögéből különösen fontos – nyilatkozta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke a Pannon RTV-nek Brüsszelben, a régiók és városok 15. európai hetén. A vajdasági delegáció Hessen, Lombardia, Felső-Ausztria és Umbria tartományok tisztségviselőivel is egyeztetett. A tárgyalófelek egyetértettek abban, hogy szükség lenne a különböző fejlesztési ügynökségek együttműködésének javítására, elsősorban a közös európai projektek kidolgozása az uniós források magasabb mértékű kihasználása érdekében.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Azt látom összehasonlítva az előző évekkel, hogy ma az érdeklődés Vajdaság, illetve Szerbia irányába sokkal kitapinthatóbb és sokkal pozitívabb, sokkal erőteljesebb. Azt láttam ezeken a beszélgetéseken, hogy a számunkra fontos szomszéd és szélesebb körben működő és létező meghatározó régiók akarnak velünk együttműködni. Nagyon sok együttműködési lehetőségben állapodtunk meg, és az elkövetkezendő hónapokban ezeknek a megvalósítását próbáljuk, közösen a kormánnyal realizálni. A parlament és a kormány között ebben a témában is egy teljes összhang van. Közösen kell ezeknek az ügyeknek az előremozdítása érdekében tennünk most, amikor úgy látom, és úgy tapasztalom, hogy Szerbia uniós közeledése felgyorsult.”

 

Szerző: 
Pannon RTV