Ugrás a tartalomra

Pásztor: a kvótareferendum nemzeti ügy

Október 2-án, azaz vasárnap tartják a kvótanépszavazást Magyarországon. A referendumon azon külhoni magyarok is részt vehetnek, akik nem rendelkeznek magyar lakcímmel, de van magyar állampolgárságuk. Ők levélben szavazhatnak. A magyar Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Szerbiából 31 ezer 215-en regisztráltak. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a kvótanépszavazással kapcsolatban a Pannon TV stúdiójában azt mondta: a részvételünkkel erősítjük a magyar kormány tárgyalási pozícióját Brüsszelben.

Pásztor István aláhúzta, hogy nem hálából kell részt venni a vasárnapi népszavazáson, hanem ez saját érdekünk is. Elmondta, a kvótareferendum nemzeti ügy.
“Az egész nemzetet érinti. Érinti az anyaországot és azt kell, hogy mondjam, hogy érinti a nemzet többi részét is akár a felvidékiekről, vagy erdélyiekről beszélünk. Azért is nemzeti ügy ez az ügy, mert a végkifejlete meghatározza, hogy milyen mozgásterei lesznek a magyar nemzetnek.”

Az elnök arra a kérdésre, hogy milyen forgatókönyvet lát maga előtt a népszavazást követően, azt válaszolta, hogy szerinte a vajdasági szavazásra jogosult polgárok, több mint fele leadja majd a voksát. Elmondta, hogy a kvótareferendum kérdése nem mellékes, ezért mindenkit arra biztat, hogy vegyen részt az október másodikai népszavazáson. Az interjúban a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a szabadkai kislány molesztálásával kapcsolatban azt mondta, hogy a migráció közbiztonsági ügy is.

“Közbiztonsági kockázatot hordoz magában, mi most szembesültünk ezzel a problémával ilyen formában. Azt remélem, hogy egyedi eset fog maradni, de ez a momentum jellemzi magát az egész jelenséget is.”

A VMSZ elnöke szerint a rendőrség jól végezte munkáját és gyorsan kézre kerítette a gyanúsítottakat. A Pásztor Istvánnal készült teljes beszélgetést pénteken, szeptember 30-án 17 órától láthatják a Pannon TV Szubjektív című műsorában.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír