Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Rekordidő alatt összegyűltek a támogatói aláírások

Rekordidő alatt sikerült összegyűjteni a választásokon való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat a Vajdasági Magyar Szövetségnek - közölte mai sajtótájékoztatóján Pásztor István.

A párt elnöke arról is beszélt, hogy a VMSZ kampánya a tervek szerint március 15-én elindul, azonban az összes olyan rendezvényt lemondják, amelyek ütköznek azokkal a szabályokkal, amelyeket a szerb kormány hozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A Vajdasági Magyar Szövetség a köztársasági parlamenti és tartományi választáson a 4-es sorszám alatt indul. Önkormányzati szinten 11 helyen állított teljes jelöltlistát, további 13 helyen egyharmados listát, 9 önkormányzatban pedig koalícióban indulnak a Szerb Haladó Párttal, így ott, ahol magyar emberek élnek, a VMSZ-nek valamilyen formában lesznek jelöltjei - mondta Pásztor István pártelnök. „Csókán, Kevevárán, Kishegyesen, Magyarcsernyén, Magyarkanizsán, Törökkanizsán és Zentán már kihirdetésre került a listánk, 2-es szám alatt. Begaszentgyörgyön és Nagybecskereken a 3-as szám alatt. Apatinban, Óbecsén és Szenttamáson 4-es alatt. Temerinben és Újvidéken várjuk a listák kihirdetését. Illetve van egy pár önkormányzat, többek között a szabadkai, amelyiknél még nem adtuk át a jelöltlistát. Az igazság az, hogy azt szeretnénk, hogy ha a szabadkai is a 4-es alatt lenne kihirdetve. Minden feltételünk meg van ahhoz, hogy a listát átadjuk.”

A párt elnöke arról is beszélt, hogy a VMSZ kampánya a tervek szerint március 15-én elindul, azonban az összes olyan rendezvényt lemondják, amelyek ütköznek azokkal a szabályokkal, amelyeket a szerb kormány hozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Az elkövetkező hetekben, április elsejéig, ha csak valami rendkívüli nem történik, akkor a VMSZ nem fog kampányrendezvényeket szervezni - mondta Pásztor. „Az a meggyőződésünk, hogy a járvány megállításától és az egészség megőrzésétől nincs fontosabb. Amikor ez majd befejeződik, akkor majd ráérünk kampányolni.”

Pásztor hozzátette, az első koronavírusos beteg kezeléséről kapott információk alapján megállapítható, hogy a szerbiai egészségügy felkészült erre a helyzetre, ahogy az emberi számítások szerint lehetséges. Ne ragadjon el minket a pánik, de ne viselkedjünk legyintően és lekicsinylően sem a problémával kapcsolatban - mondta a VMSZ elnöke.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír