Ugrás a tartalomra

Pásztor István közleménye

A Vajdasági Magyar Szövetség Elnökségének december 1-jén meghozott döntését, amelyben azonnali lemondásra szólította fel Topolya község polgármesterét és a községi hatalomban a VMSZ színeiben tisztséget betöltő összes  tisztségviselőt, a topolyai polgármester asszony, a topolyai KKT elnöke és a községi tanács tagjai is tiszteletben tartották, és december 2-án illetve 3-án benyújtották lemondásukat.

Ugyanilyen döntést hozott a Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége a VMSZ Topolya községi szervezetének vezetőségét illetően, amely döntést a VMSZ Topolya községi tizenegy tagú elnöksége tiszteletben tartva, december 2-án benyújtotta lemondását.

A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége a párt egysége, egymás iránti elkötelezettsége és a kölcsönös tisztelet jeleként értékelte a párt tisztségviselőinek lemondását, ugyanakkor a közbeszédben nagy port kavart döntéssel kapcsolatban Pásztor István, a VMSZ elnöke fontosnak tartja közölni, hogy a VMSZ Elnöksége a topolyai önkormányzat jövőbeni működésével, az ehhez kapcsolódó káderkérdésekkel jövő heti elnökségi- és tanácsülésén foglalkozik, ahol várhatólag személyi döntések is születnek.

Pásztor István lényegesnek tartja hangsúlyozni, hogy a 11 ezer taggal rendelkező Vajdasági Magyar Szövetség nem engedheti meg sem az őt támogató választók, sem saját tagsága irányába, hogy a cselekedetek szintjén ne tartsa magát ahhoz az értékrendhez, amelyhez a többi párt legfeljebb csak a szavak szintjén tartozik. A VMSZ-nek, hangsúlyozza Pásztor István, mint egyetlen talpon maradt, a választók bizalmából a köztársasági parlamenttől a Magyar Nemzeti Tanácsig legitim módon erőteljesen jelen lévő magyar politikai pártnak sokszoros a felelőssége: a bizalomvesztésnek a közösségi építkezés szempontjából beláthatatlan következményei lennének. Ugyanakkor, mint a pártelnök kiemelte, nem fogja megengedni a boszorkányüldözést.

A Vajdasági Magyar Szövetség a legnehezebb lépést tette meg, amikor a saját soraiban politizálókkal szemben fogalmazott meg elvi-erkölcsi elvárást. Mindenképpen nagyra értékeljük, hogy topolyai tagtársaink megértették ennek jelentőségét. Biztos vagyok abban, írta közleményében Pásztor István, hogy ebből a helyzetből megerősödve kerül ki úgy a topolyai VMSZ, mint az önkormányzat, mert a Vajdasági Magyar Szövetségnek kiváló emberei vannak Topolyán, akik az előttünk álló időszakban bizonyítani fogják rátermettségüket és elhivatottságukat.  

Szerző (Forrás)
A VMSZ Sajtószolgálata
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto