Ugrás a tartalomra

Pásztor István is koszorúzott az újvidéki megemlékezésen

Az újvidéki razzia 71. évfordulója alkalmából szerdán gyászgyűlést tartottak a Razzia áldozatai rakparton lévő szoborcsoportnál. Az idei megemlékezésen első alkalommal voltak jelen mind Szerbia, mind Magyarország kormányfő helyettesei, és a muzulmán egyház képviselői is először jelentek meg az eseményen.
Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ma Óbecsén újságíróknak nyilatkozva cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint nem koszorúzott az emlékhelyen:
- Szerdán Újvidéken a polgárokkal együtt koszorúztam. Közvetlenül január elseje után jelentettem be ebbéli szándékomat, de valakiknek fontos volt, hogy én ne a koszorúzási ceremónia keretein belül tehessek eleget ennek a gesztusnak. Nem tudom, vajon a hovatartozásom miatt döntöttek így vagy a vajdasági parlamentet ítélték méltatlannak arra, hogy koszorút helyezzen el az áldozatok emlékére? Ezekre a kérdésekre másoknak kell választ adniuk, de azt gondolom, hogy amíg ilyen megtörténhet, senki ne csodálkozzon mindazon, ami Vajdaság vonatkozásában Újvidéken vagy máshol történik – jelentette ki Pásztor István.
 

Szerző (Forrás)
F.R., Vajdaság Ma
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen