Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Két újabb határátkelő üzemeljen 24 órában a szerb-magyar határon

Március végén kerül sor az ötödik közös szerb-magyar kormányülésre, amely tovább mélyítheti az így is kiváló viszonyt Magyarország és Szerbia között – nyilatkozta Pásztor István, a Tartományi Parlament és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Večernje novosti napilapnak.

A VMSZ elnöke elmondta, hogy a várhatóan Vajdaságban megrendezésre kerülő eseményen a két ország delegációit Ana Brnabić és Orbán Viktor vezetik majd, de a találkozón részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő is.

Pásztor István kiemelte, hogy a közös kormányülésen több gazdasági, infrastruktúra fejlesztési és energetikai megállapodás is aláírásra kerül.

Fontos lenne, hogy megállapodás szülessen arról is, hogy a szerb-magyar határszakaszon, Horgos közelében két újabb határátkelő munkaidejét hosszabbítsák meg 24 órásra. Ez nagyban csökkentené annak lehetőségét, hogy óriási sorok alakuljanak ki a határátkelőkön” – hangsúlyozta Pásztor István.

Arra a kérdésre, hogy milyen esélyt lát a rendkívüli parlamenti választások megtartására, a VMSZ elnöke elmondta, hogy erre nincs oka az ország vezetésének, mivel megvan a döntéshozatalhoz szükséges többség.

Fontos lenne, hogy az előttünk álló évben folyamatos legyen a munka, a választások megtartásával sok időt vesztenénk” – emelte ki Pásztor.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökét megkérdezték arról is, hogy mi a véleménye a tüntető sétákról és arról, hogy az ellenzék bejelentette, hogy bojkottálni fogja az időközi választásokat. Pásztor István az ellenzék ezen álláspontját ellentmondásosnak minősítette.

„A bojkott azt jelenti, hogy nem mernek megmérettetni a választásokon, mert ott kiderül, hogy kinek mekkora a politikai súlya. A választási szabályok örökzöld témának számítanak az ellenzéki politizálásban. Ez pedig abból fakad, hogy mindig az lenne a jó szabályzás, amely garantálná valakinek a győzelmét, ilyen szabályok azonban nem léteznek, mivel a választások eredményét nem a szabályok, hanem főleg a politikai üzentek befolyásolják” – jelentette ki Pásztor István.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen