Ugrás a tartalomra

Pásztor a fenntartható energiaforrásokról cserélt véleményt Felső-Ausztriában

Pásztor István szerdán Linzben Viktor Sigllel, Felső-Ausztria parlamenti elnökével tárgyalt a Vajdaság és Felső-Ausztria további együttműködéséről. Az Ausztria ipari központjának számító, s egyik legfejlettebb tartományával fenntartott regionális kapcsolatokat már egy évtizeddel ezelőtt megalapozták, folyományaként számos közös program valósult meg, s a két fél ezúttal is ennek folytonossága mellett foglalt állást.

A tartományi képviselőház elnöke ennek szellemében meghívta hivatalbeli kollégáját és a felső-ausztriai parlament, valamint a kormány küldöttségét, hogy vegyenek részt a Geotermikus energia napjai elnevezésű, május 21-e és 23-a között Újvidéken tartandó nemzetközi értekezleten.

„A geotermikus energia mellett Vajdaság óriási, ám kihasználatlan biomassza- és hulladékanyag-forrásokban is gazdag. Ide sorolható a 6 millió tonnányi pellet is, amely megfelelő feldolgozó-létesítmények hiányában kihasználatlan. Ennek fényében Felső-Ausztria ilyen irányú tapasztalatai számunkra nagyon jelentősek” – mondta Pásztor, aki ezt követően részt vett a Welsben tartott Fenntartható Energia Világnapjai (WSED) elnevezésű rendezvényen, amelyen 59 ország mintegy 750 résztvevője volt jelen. A fenntartható fejlődés és az energetikai távlatok legnagyobb európai éves fórumán számos régió vezetőjével találkozott és a mezőgazdasági hulladékanyag-hasznosítás távlatairól cserélt véleményt.  

 

Szerző (Forrás)
VAT Képviselőháza, Magyar Szó
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto