Ugrás a tartalomra

Pásztor: Félelemmel tölt el a dolgok alakulása

Újvidék -Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke arra hívta fel a vajdasági kormányt, hogy álljon el a Vajdaság alkotmányos és törvényes jogainak védelméről szóló nyilatkozat javaslatának benyújtásától. Egyúttal felhívást intézett a holnapra bejelentett nyilatkozat elleni tüntetés szervezőihez is, hogy álljanak el az „utcai politizálástól” és térjenek vissza az intézményes keretek közé.

 

„Arra kérem a tartományi kormányt, hogy álljon el attól a szándékától, hogy ez a dokumentum a vajdasági képviselőház következő ülésén napirendre kerüljön. Csakis így tudjuk megteremteni a kompromisszum feltételeit, így tudunk javítani a dokumentum tartalmán és így tudjuk lebontani a bizalmatlanság falát. Felkérek mindenkit, hogy a megoldást ne az utcán keresse, mert tudjuk, hogy az össznépi mítingek következményei borzalmasan fájdalmasak és tartósak. Vissza kell térnünk az intézményes megoldásokhoz” – mondta Pásztor mai sajtókonferenciáján.

Hozzátette, a képviselőcsoportok vezetőivel folytatott keddi megbeszélések után úgy tűnt, hogy a feszültség enyhül és sikerül megtalálni a megoldást az intézmények keretein belül. De „az utóbbi 36 órában a dolgok kikerültek az ellenőrzés alól és más irányt vettek, ami engem félelemmel tölt el. Ha így folytatódik, mindannyian csak veszíthetünk” – mondta Pásztor.

 

Szerző (Forrás)
RTV
Többi hír