Ugrás a tartalomra

Pásztor a Dnevniknek: Demonizálnak és megkisérelnek megsemmisíteni

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Dnevnik napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy az utóbbi hónapokban a megsemmisítésére irányuló kampány folyik ellene.
– Mindezt a düh és a bosszú vezérli,  ugyanúgy mint mindazt ami az elmúlt időszakban történik, amelyeknek célja, ha őszinték akarunk lenni: személyem demonizálása és teljes megsemmisítése. Tapasztalt politikus lévén úgy gondolom ezzel is meg tudok birkózni – mondta Pásztor.
Azt is elmondta, hogy nincs ellenére az, hogy az MM részt fog venni a választásokon, azonban a VMSZ tagjainak tisztelniük kell a párt szabályait.
– Az MM-ben jelentős számú VMSZ tag található és nem tehettem mást, mint fegyelmi eljárást indítok ellenük, hiszen az ember nem indulhat úgy a választásokba, hogy folyton azt figyeli ki akarja hátba szúrni őt – vélekedett a VMSZ elnöke.
A Szerb Haladó Párttal való együttműködéssel kapcsolatban azt mondta, elvben elégedett, a VMSZ-nek nem minden elképzelését fogadják el, de számos javaslat módosítás formájában, vagy más módon bekerült a törvényekbe.
Az interjúban többek között megismételte: a vajdasági képviselőház elnökeként azt szorgalmazza, hogy ugyanazon a napon tartsák meg a köztársasági, a tartományi és a helyhatósági választásokat is.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír