Ugrás a tartalomra

Pásztor: Dačić és Pajtić megállapodása esetén a tartomány visszavonná panaszát

Amennyiben a Dačić – Pajtić találkozó kompromisszummal ér véget, a tartományi kormány visszavonja az alkotmánybíróságnál a költségvetési törvény módosítása miatt tett panaszát, jelentette ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.
Mint mondja, az alkotmánybíróságnak minden alapja megvan ahhoz, hogy elvitassa a szóban forgó törvény alkotmányosságát, hiszen az – mint mondja – relativizálja a tartomány pénzeléséről szóló alkotmányos garanciát. Hozzátette, problematikus az is, hogy megváltozott a tartománynak szánt pénzeszközök – annak a bizonyos hét százaléknak – definiálása is.
“Amikor a köztársasági költségvetés hét százalékát számolják, amennyit az alkotmány Vajdaság számára előirányoz, akkor ezt a 100-ból számoljuk, s ez egy össszeg. Amennyiben az 50-ből számoljuk ki, akkor ez már egy egészen más összeg. Most bennünket itt Vajdaságban valaki arról igyekszik meggyőzni, hogy az 50-nek a 7 százaléka nagyobb, mint a 100-nak a hét százaléka”, mondta Pásztor, s hozzátette “sajnos, az alkotmánybíróság előtti eljárások igen hosszadalmasak, ami további bizonytalanságot eredményezne a vajdasági költségvetéshez kapcsolódó amúgy is bonyolult helyzetben. Ezért hiszek abban, hogy Dačić és Pajtić megtalálják a megoldást és okafogyottá válik az alkotmánybíróság előtt kezdeményezett eljárás”, nyilatkozta Pásztor a Novostinak.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét