Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: Nem a konfrontációnak, hanem a tárgyalásoknak van itt az ideje

Pásztor Bálint parlamenti képviselő, frakcióvezető szerint Vajdaság autonómiájának kiszélesítéséhez tárgyalásokra van szükség a köztársaság és a tartomány között, nem pedig konfrontációra politikai haszonszerzés céljából.

A politikus abból az alkalomból nyilatkozott a Beta hírügynökségnek, hogy bejelentések szerint formálódik az úgynevezett autonomista front, amely széleskörű autonómiát követel a tartománynak.

Pásztor Bálint kijelentette, hogy nem világos még számára, hogy pontosan mit értenek az autonomista front alatt, de hozzátette, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség az autonómiával kapcsolatos állásfoglalását évek óta nem változtatta. Mint mondta, pártja számára mindegy, hogy az autonómiát a Demokrata Párt vagy a Szerb Haladó Párt harcolja ki, az a fontos, hogy Vajdaság megkapja, ami jár neki.

Készek vagyunk együttműködni mindazokkal, akiknek fontosak Vajdaság érdekei, de azt gondolom, hogy most nem a nagy konfrontációknak van itt az ideje, mert azok nem segítenek. Nem a nagy szavak kellenek, hanem racionálisnak kell lenni, s elősegíteni a párbeszédet a köztársaság és a tartomány között.

 

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto