Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: Felelőtlenség dátumot ígérni az uniós csatlakozás kapcsán

Szerbiának érdeke, hogy az Európai Unió összes tagállamával jó viszonyt ápoljon, hiszen az ország eurointegrációja kizárólag akkor lehet sikeres, ha számíthat a szövetségeseinek és az EU tagországainak a támogatására – nyilatkozta Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában. A Vajdasági Magyar Szövetség – Demokratikus Cselekvés Pártja köztársasági frakcióvezetője elmondta: Belgrád és Brüsszel között a folyamatos párbeszéd ellenére a vártnál lassabban halad az integrációs folyamat.

Ennek ellenére az előttünk álló években fog megmutatkozni, hogy Szerbia mennyire képes felzárkózni az unió államaihoz, hiszen azokkal a lehetőségekkel, amiket most kiharcol az ország, gazdálkodhat az elkövetkező időszakban is – tette hozzá a politikus.

Pásztor Bálint, köztársasági frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Jó tíz évvel ezelőtt az akkor kormányon lévők felelőtlen ígéreteket tettek.

Ennek következtében csalódtak az emberek. A vajdasági magyarok is, meg mások is, mert azt ígérték nekik, hogy már 2004-ben, 2008-ban, 2010-ben és így tovább az Európai Unió teljes jogú tagjává válhat Szerbia, de mindig tolódott ez a dátum. Ebben a témában a legfelelőtlenebb hozzáállás az, ha az ember megpróbál dátumot mondani. Nem is lehetséges ez, hiszen ez nagyon sok mindentől függ. Az biztos, hogy az elkövetkező évek is a felzárkózásról fognak szólni.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto