Ugrás a tartalomra

Ötmillió dinár a martonosi kútra

Magyarkanizsa községbe látogatott Velimir Ilić

Szombaton Magyarkanizsa községbe látogatott Velimir Ilić építésügyi és városrendezési miniszter. Az önkormányzat vezetőivel folytatott megbeszélések után a miniszter ellátogatott Martonosra, ahol megtekintette az épülő új kút előkészítő munkálatait.

Az ivóvíz-ellátás biztosítása a martonosi helyi közösség feladata volt, de Magyarkanizsa község 2012-ben megbízta a horgosi Vodovod céget, hogy oldja meg a fennálló problémákat. Mivel már az elmúlt években is gondot okozott az ivóvíz-ellátás, arra a döntésre jutottak, hogy új kutat kell építeni.

A munkálatokat már elkezdték, és remélhető, hogy be is fejezik az év végéig. Erre a célra az illetékes minisztérium ötmillió dinárt biztosított.

„A szerződést korábban aláírtuk, most folyik a közbeszerzés, amely a jövő héten befejeződik – nyilatkozta Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester.

A miniszter ellátogatott a velebiti falunapra is, amelynek 260 lakosa szombaton ünnepelte a falu fennállásának 92. évfordulóját. Mint minden falunap, ez is egy eseményhez kötődik, méghozzá Nikola Tesla feltaláló, fizikus, villamosmérnök, gépészmérnök születésének napjához.

A Velebiten folytatott megbeszélések után Ilić kihangsúlyozta, hogy az év végéig kiaszfaltozzák a Velebithez tartozó utakat.

- Nagyon örülök neki, hogy Velimir Ilić építésügyi miniszter ma Magyarkanizsa községbe látogatott, és nem üres kézzel jött. A martonosi kútfúrásra ötmillió dinárt szánt a minisztérium, ez a falufejlesztés szempontjából egy fontos projektum.

Ezek a projektumok azt bizonyítják, hogy annak ellenére, hogy a VMSZ ellenzékben van köztársasági szinten, az általunk vezetett önkormányzatok köztársasági szinten is tudnak fejlesztési eszközökhöz jutni – mondta Pásztor Bálint.

Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy attól függetlenül, hogy az Új Szerbiával nem egy oldalon állnak, mégis korrektnek mondható az együttműködés. Erre bizonyíték Zlata Đerić parlamenti képviselő néhány héttel ezelőtti felszólalása, amelyben a 44-es atrocitásokat ítélte el, és pozitív gondolatokat fogalmazott meg az együttélésről, sőt pár mondatot magyarul is elmondott.

Mindezek előrébb viszik a közösséget és a VMSZ önkormányzatainak fejlesztését is.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Bicskei Melinda
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen