Ugrás a tartalomra

Nyugdíjasok a belgrádi parlamentben

A VMSZ Nyugdíjas Fórumának közel 120 tagja tett látogatást a belgrádi parlamentben csütörtökön. Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő fogadta őket.

Vajdaság több településéről utazott közösen a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fórumának küldöttsége Belgrádba Pásztor Bálint meghívására.

Nagy Katalin, alelnök, VMSZ Nyugdíjas Fórum: „Még soha nem jártam itt, ez egy kivételes alkalom, hogy eljöhettünk ide és betekintést nyerhettünk a polgárokat képviselő politikusok munkájába.

A vendégek megismerték az épületet és annak múltját. A köztársasági parlament elnökhelyettese, Veroljub Arsić is köszöntötte a látogatókat, majd Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP frakcióvezetője válaszolt a vendégek kérdéseire.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Nagyon örülök, hogy a meghívásunkra eljöttek ide. Az is örömmel tölt el, hogy parlament elnök asszonya jóváhagyott olyan dolgokat is, amelyeket más csoportoknak nem szoktak engedélyezni. Így megnézhették az épületet és az üléstermet is. Nagyon jó, hogy kötetlenül egy bő fél órát beszélgetni is tudtunk. A Vajdasági Magyar Szövetségnek itt Belgrádban nagyon fontos az, hogy közösségünk tagjai közül minél többen látogatócsoportok formájában ellátogassanak ide, megnézzék, hogy hol születnek a szerbiai törvények.”

Pásztor Bálint reményét fejezte ki, hogy a jövőben is sor kerül ehhez hasonló látogatásokra, mivel a VMSZ parlamenti képviselői minden ilyen igényre nyitottak lesznek ezentúl is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV