Ugrás a tartalomra

A nyugat-balkáni rendeződés nem lehet a tétovaság túsza

A nyugat-balkáni rendeződés nem lehet a tétovaság túsza, jelentette ki Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő Jean-Claude Juncker, az EB elnökének évértékelő beszéde kapcsán.

Sajtóközleményében Deli kiemelte, hogy ez a tétovaság veszélyeztethetné a régió és egész Európa biztonságát is. Sajnos egyes tagállamok és pártszövetségek hozzáállása a Belgrád-Pristina között folyó párbeszéd tekintetében is következetlen.

Az Európai Unió évek óta megoldást követel a felektől az integrációs folyamatok gyorsításáért cserébe. Viszont néhány tagország hozzáállása inkább csak a status quot erősíti. A tagállamoknak segíteniük kell a feleket, nem pedig saját politikai kényelmüket félteni és a közelmúlt eseményeivel riogatni magukat és másokat.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Juncker úr az évértékelőjében sajnos többet foglalkozott a téli és nyári időszámítással, az óraátállítással, mint a bővítési politikával és a nyugat-balkáni régió további sorsával.

Erre reagáltam is a fölszólalásomban. Úgy gondolom, hogy az Uniónak állandó és következetes üzeneteket kell küldenie a térség felé, mert egyedül ez jelent biztonságot és azt, hogy ezek az országok megmaradnak az uniós vonalon.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír