Ugrás a tartalomra

Nyilas Mihály a veterniki Mihajlo Pupin Általános Iskolában járt

A Közelebb az iskolapadokhoz projekt a tartomány által nyújtott támogatás, amellyel javítanak az iskolaépületek állapotán, jobbítják a tanítási feltételeket. Nyilas Mihály Veternikre látogatott.

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár a veterniki Mihajlo Pupin Általános Iskolában tekintette meg a tavaly elvégzett munkálatokat.

A veterniki Mihajlo Pupin Általános Iskolának 827 tanulója van. A diákok 35 osztályba járnak. Egykor 1400 tanulójuk is volt. Az iskola a tartományi oktatási titkárság több pályázatának köszönhetően az elmúlt években jelentős támogatást kapott.

Teodora Mitić, igazgató, Mihajlo Pupin Általános Iskola, Veternik: „Jelentős munkálatokat kellett elvégezni, kezdve a vízvezeték-hálózattól a csempéken át a higiéniai berendezések lecseréléséig. A padlózat nem lett felújítva amióta megépült az iskola, tehát 1967 óta. A beton megrepedezett, lyukacsos volt, ami veszélyeztette a gyerekek biztonságát. Ugyanez volt a helyzet a tantermekben is.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár elégedett a vajdasági támogatások felhasználásával. Ugyanakkor fontosnak tartja azt, hogy a pályázatok megvalósítása során közvetlen kapcsolatok épülnek a titkárság és az iskolák között. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Folytatjuk egész Vajdaság területén az iskolák látogatását. Persze a szükségletekről beszélve tudni kell azt, hogy a tartomány folytatja erőfeszítéseit, hogy pályázatokat kiírva, pénzeszközöket biztosítson az iskolaépületeken, óvodák épületein a szükséges munkálatok elvégzésére. Most van folyamatban a titkárságunkon egy 150 millió dinár értékű pályázat.”

Nyilas Mihály a veterniki iskola vezetésével a további beruházásokról is tárgyalt. Várat magára még a padlózat egy részének a felújítása, a tornaterem nyílászáróinak és a padlózatának a lecserélése, továbbá a kazánház felújítása is esedékes.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét