Ugrás a tartalomra

Nyilas Mihály: A kisebbségi jogvédelem az ország stabilitásának a tényezője

Nyilas Mihály a lengyelországi Rzeszowban január 24-25-én megtartott 12. Európa-Ukrajna Fórumon beszélt Vajdaság nemzeti kisebbségei egyéni és kollektív jogaik érvényesítésének körülményeiről.

Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi–nemzeti közösségi titkár részt vett a lengyelországi Rzeszowban 2019. január 24-25-én megtartott 12. Európa-Ukrajna Fórumon.

 

Az EU tagországainak és a többi ország kiemelkedő politikusait és üzletembereit tömörítő eseményen Nyilas Mihály a nemzetközi politikával foglalkozó panel keretében Vajdaság nemzeti kisebbségeiről, egyéni és kollektív jogaik érvényesítésének jogi és politikai körülményeiről beszélt. Kiemelte, a kisebbségi jogvédelem, amit Szerbia is biztosít, az ország stabilitásának a tényezője, mert hozzájárul ahhoz, hogy a nemzeti kisebbségek sajátjuknak érezzék az országot.

Elmondta, a Magyarország és Szerbia közötti baráti kapcsolat példaértékű, hiszen kölcsönös a magyarországi szerbek és a szerbiai magyarok támogatása, mindkét ország nyitott a kulturális és gazdasági, valamint a külhoni nemzeti közösségeik egyéb anyaországi támogatási lehetőségei iránt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír