Ugrás a tartalomra

November 4-e elé

A kampánycsend november 1-jén éjfélkor kezdődik. Tekintettel a keresztény katolikus Mindenszentek ünnepére, a Magyar Összefogás október 31-én zárta kampányát. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a kampány végén levélben fordult a vajdasági magyar Választókhoz, amit az alábbiakban olvashatnak:
 

T​iszt​elt Nemzettársam!

November 4-én új összetételű Magyar Nemzeti Tanácsot választunk. Ennek a szavazásnak nem kisebb a tétje, mint bármely, a vajdasági magyar kö​zösséget érintő választásnak. Éppen ezért arra kérek és buzdítok minden vajdasági magyart, hogy éljen szavazati jogával.

A demokrácia, a közvetlen népakarat megmutatkozásának ünnepe a választás. A vajdasági magyar közösség öntudatos, a jövőjét és sorsát közösségen belül is maga kívánja eldönteni – ennek bizonyítéka, hogy nem elektori úton, hanem közvetlenül választunk nemzeti tanácsot. Ennek bizonyítéka, hogy a Köztársasági Választási Bizottság adatai szerint 129.837 magyar iratkozott fel a külön választói névjegyzékbe, hogy maga dönthesse el, miképpen működjön, milyen politika érdekérvényesítő eszköze legyen a Magyar Nemzeti Tanács.
 
A Magyar Összefogás az elmúlt négy évben, Mgr. Hajnal Jenővel a Magyar Nemzeti Tanács élén, megmutatta, miképpen gondolkodik, milyen értékrendet képvisel, hogyan viszonyul a vajdasági magyar közösséghez, annak legkisebb alkotóelemétől, a családtól kiindulva a teljes vajdasági magyarsághoz. Nem túlzás azt állítani, hogy megszólított és megtalált minden magyart. Az óvodások és iskolások, a továbbtanulni vágyók, a szakképzésben részt vevő középiskolások, a szülők és nagyszülők, művelődési egyesülethez tartozók, a művészek és alkotók, pedagógusok, a cserkészek és a fesztiválszervező fiatalok egyaránt számíthattak támogatásukra.
 
A Magyar Összefogás az elmúlt négy évben a Vajdasági Magyar Szövetség partnereként aktív, cselekvő részese volt az egy nemzetben gondolkodó magyar politika megvalósításának.
 
Az elmúlt években a magyarság új fejezetet nyitott történelmében. Magyarország nemzeti Kormánya nem csak erős Magyarországért, de erős határon kívül élő magyar közösségekért dolgozik. Ebben partnere a nemzeti Kormánynak a VMSZ, és ebben segíti a nemzeti Kormány a vajdasági magyar közösséget a nemzeti tanácson keresztül minden olyan területen, ami az identitásunk megőrzését és fejlesztését érinti.
 
A Magyar Összefogás az elmúlt négy évben becsületes, a nemzet és a közösség iránt elkötelezett munkát végzett.
Programjai és támogató figyelme eljutott minden egyes emberhez, minden magyar családhoz. Ma elmondhatjuk, nincs egyetlen olyan, a vajdasági magyar közösség életét érintő terület sem, ahol nem kezdődött meg az építkezés, ahol nem volt tapasztalható fejlődés.

Tis​ztelt Nemzettársam!

Az elmúlt másfél hónap igen intenzív munkával telt. A Magyar Összefogás vajdasági magyar közösségre összpontosító, személyeskedéstől tartózkodó, az ideológiai, értékrendbeli különbözőségeket tiszteletben tartó pozitív kampányt folytatott.
 
Szeptember 15-től október végéig Vajdaság kilencvennégy településén, többszáz találkozás adott lehetőséget arra, hogy a Magyar Összefogás listájának jelöltjei ismertessék az elkövetkező négy évre vonatkozó programot, beszámoljanak az elért eredményekről, és közvetlenül Öntől, Önöktől ismerhessék meg az elképzeléseket, elvárásokat.
 
Ez a többszáz találkozó lehetőség volt arra is, hogy Ön, Önök megismerjék a jelölteket. Beszéljenek velük, kérdezzenek tőlük, lássák, hogy becsületes, magyarságukra büszke, a szülőföldjüket szerető, szakmájukban elkötelezett emberek.
 
Jelöltjeink nem egyformák, hiszen mi sem vagyunk egyformák. Nem mindenben gondolkodnak egyformán, mert önálló egyéniségek. Van azonban valami, amiben teljes azonosság van köztük: értékrendjükben első helyen a nemzet áll.
 
Amikor november 4-én új összetételű Magyar Nemzeti Tanácsot választunk, akkor a vajdasági magyarság elkövetkező négy évéről döntünk. Vannak pillanatok, amikor nem ideológiai csatákat kell vívnunk, hanem közösségi ügyeinkért összefognunk.
 
A négy évvel ezelőtt megkezdett munka folytatásához kérem támogatásukat, hogy a vajdasági magyar közösség otthonosan, tovább fejlődő intézményrendszerrel, kiteljesedő programokkal éljen a szülőföldjén, várja vissza azokat, akik, megpróbálva a nagyvilágot, úgy döntenek, hogy mindenhol jó, de legjobb otthon.
Megköszönve támogató aláírásukat, ami által a Magyar Összefogás listája elindulhatott a választáson, megköszönve a többszáz találkozást, a jó szavakat, a biztató tekinteteket, megköszönve a már körvonalazódó feladatokat, arra kérem Önöket, hogy november 4-én menjenek el választani és szavazatukkal támogassák a Magyar Összefogás listáját és karikázzák be az 1-est.
 
Mert 1értelmű.
 
2018. október 31-én,
Pásztor István
 

 

 
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto