Ugrás a tartalomra

Nem a Népkertben épül a fürdő

Magyarkanizsán a hatalmi koalícióban egységes álláspont alakult ki a fürdőfejlesztésről

A Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai községi szervezete és önkormányzati koalíciós partnerei – a Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga – egymást követően tartottak tegnap sajtótájékoztatót. Témája a fürdőfejlesztéssel és a Népkert rendezésével kapcsolatos lakossági fórum eredményeinek összegzése volt.

Múlt pénteken tartották azt a lakossági fórumot, melyen élénk vita mellett olyan álláspont rajzolódott ki, amely szerint a magyarkanizsai polgárok támogatják a fürdőfejlesztést. Az eredetileg kiválasztott helyszínt, a Népkertet viszont féltik a tervezett építkezésektől.

A VMSZ részéről Nyilas Mihály, a párt elnökségének tagja, a község polgármestere elmondta, hogy a tervezett fürdőfejlesztés kizárólag a lakosok véleményével összhangban, egységes álláspont kialakítása mellet valósulhat meg és lehet igazán sikeres. Ennek érdekében egy új helyszín kijelölésére került sor, mely nem érinti a parkot.

Ez pedig a Törökkanizsai út Tisza felőli oldalán lesz, a jelenlegi fürdőépületekkel szemközt, és egy alagút köti majd össze a régi fürdőt és szállodákat a tervezett élményfürdővel. A beruházás további részleteivel kapcsolatosan a lakossággal történő egyeztetés folyamatos lesz – hangsúlyozta a polgármester.

Valadimir Hajder, a Demokrata Párt községi bizottságának elnöke szintén támogatásáról biztosította a tervezett fejlesztést az új helyszínen. Hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos volt a széles nyilvánosság előtt, a lakosság bevonásával konszenzusos döntést hozni.

Továbbá kiemelte, hogy a park helyreállítására, fejlesztésére is figyelmet kell majd fordítani.

Vadász Károly, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga községi elnöke ugyanezen a véleményen volt, kiemelve, hogy fő célkitűzésüket, a Népkert megóvását sikerült megvalósítaniuk, melynek meg kell adni a lehetőséget, hogy valamikori régi fényét visszanyerje.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, JE
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok