Ugrás a tartalomra

„Nem csak emlékezni, cselekedni is kell!”

Törökbecsén a Hungária-szobornál koszorúztak

Törökbecsén a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete és a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület szervezésében az 1848/49-es magyar szabadságharc tiszteletére készült Hungária-szobornál tartottak vasárnap délután megemlékezést a szabadságharc 165. évfordulója alkalmából.

A koszorúzási ünnepségen Ilia László, a Jókai MME titkára beszédében arról szólt: nem csak emlékezni, hanem cselekedni is kell.

– Itt most építeni kell a jövő nemzetét. Lélekben, a közös egymásért gondolkozásban kell egyek legyünk. Dolgozzon mindenki jobban, mint tegnap, tegye azt, ami tudása szerint a legjobb és a leghasznosabb. És ki-ki ne csak saját magára gondoljon, hanem a közre is, a szomszédjára is.

Álljunk meg egy szóra, beszéljünk egymással, segítsünk egymáson, ha kell.

Nézzünk újra egymás szemébe, értsünk szót, fogjuk meg egymás kezét, akarjunk végre közös magyar jövőt építeni! Itt az idő, hogy mi magyarok végre együtt dolgozzunk nemzeti ügyeink sikeréért! – mondta Ilia.

Pál Károly, a VMSZ alelnöke ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy jövőre ismét Magyar Nemzeti Tanács-választások lesznek a Vajdaságban, Magyarországon pedig parlamenti választásokra kerül sor. Elmondása szerint a szabadságharc üzenete az: össze kell fogni, ki kell tartani és bizonyítani kell, hogy életképes közösséget alkotunk.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Fehér Rózsa
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét