Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Prosperitati Alapítvány magyarkanizsai irodája

Az ünnepélyes irodamegnyitó után lakossági fórumot tartottak a helyi városházán

Ünnepélyes keretek között nyitották meg tegnap este Magyarkanizsán, a Fő utca 2./A szám alatt a Prosperitati Alapítvány magyarkanizsai irodáját, amely a szabadkai, a nagybecskereki és a zombori iroda után negyedikként nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, akiket minden munkanapon 9 és 15 óra között várnak az alapítvány munkatársai személyesen vagy a 024/223-544-es telefonszámon.

A Prosperitati Alapítvány magyarkanizsai irodájának ünnepélyes megnyitója keretében dr. Menyhárt Attila, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának vezetőkonzulja és ifj. Juhász Bálint tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsági titkárhelyettes, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője vágta át a szalagot, majd az egybegyűltek közösen megtekintették az újonnan megnyitott irodát.

– Ez egy hatalmas élmény nekünk, ugyanis folyamatosan látjuk a rendkívüli érdeklődést az emberek részéről, köztük a gazdák és a vállalkozók részéről is ez iránt a magyarországi támogatás iránt. Mindez rendkívül jó érzést kelt bennünk, hiszen azt jelzi számunkra, hogy még van remény, vannak olyan emberek, akik itt szeretnének boldogulni, itt szeretnének maradni a szülőföldjükön, és itt szeretnének egyről a kettőre jutni – hangsúlyozta az irodaátadást követően dr. Menyhárt Attila. – Az első kiírás során a teljes támogatási összegnek csekély hányada került kiírásra, amellyel azonban szinte valamennyi vállalkozói réteget, köztük a kis- és középvállalkozásokat, illetve a családi vállalkozásokat is szeretnénk segíteni. Arra kérném a pályázókat, hogy írják le a terveiket és pályázzanak, nem kell több oldalas leírásokkal foglalatoskodniuk, csupán azt foglalják össze, hogy mit tettek eddig, és mit szeretnének tenni a jövőben. Ugyanakkor arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy amennyiben valaki pályázik, és az első körben nem sikerül támogatást szereznie, akkor semmiképpen ne adja fel, hiszen az év folyamán további pályázatok is kiírásra kerülnek, amelyek újabb lehetőségeket kínálnak majd a pályázók számára – tette hozzá dr. Menyhárt Attila, aki felhívta a vállalkozók figyelmét arra is, hogy ötleteikkel, javaslataikkal segítsék az alapítvány munkáját annak érdekében, hogy olyan pályázatok kerülhessenek kiírásra, amelyek valóban az ő elképzeléseik megvalósulását lesznek hivatottak szolgálni.

– Január 31-én jelentettük meg az első körre tervezett, összesen tíz pályázati kiírásból álló pályázati csomagunkat, és február 1. és március 31. között kerül sor a pályázási időszakra, amelynek első részében, azaz február folyamán lehet érdeklődni a pályázatokkal kapcsolatos részletekről az alapítvány irodáiban személyesen, telefonon vagy e-mail formájában, illetve tájékozódni a weboldalunkon található információk alapján. Összesen nyolc térségi iroda fog működni, amelyek közül négyet már meg is nyitottunk, de hamarosan a többi iroda hivatalos megnyitójára is sor kerül majd. Mind a nyolc iroda a honlapon fellelhető helyszínen működik, a munkatársainknak máris több száz megkeresést sikerült megválaszolniuk, és ez a szám folyamatosan növekszik. A pályázatokat március 1. és 31. között lehet majd átadni, amely időszakban a munkatársaink személyesen veszik át a beadványokat, amelyeket ellenőriznek is, és csak akkor veszik át a dokumentumokat, amennyiben azok formailag minden kívánalomnak eleget tesznek. Ez után az időszak után következik az értékelési időszak, amely szakmai bizottságok bevonásával fog zajlani, és azután kerül majd sor az eredmények kihirdetésére – magyarázta ifj. Juhász Bálint, aki hangsúlyozta, a pályáztatás során mindvégig az egyszerűségre törekedtek, beleértve a felhívás, a szabályzat és az űrlap kidolgozásának folyamatát is, aminek köszönhetően a pályázóknak nagyon egyszerű kérdésekre kell feleletet adniuk, így a pályázat bárki számára elérhető, bárki meg tudja azt írni – tette hozzá ifj. Juhász Bálint.

Az irodamegnyitó után lakossági fórumot tartottak a magyarkanizsai városházán, ahol elsőként Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, köztük dr. Menyhárt Attilát, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának vezető konzulját, Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselőt, Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselőt, Nyilas Mihályt, a tartományi kormány alelnökét, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási, nemzeti kisebbségi–nemzeti közösségi titkárt, ifj. Juhász Bálint tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsági titkárhelyettest, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetőjét, Fejsztámer Róbertet, a Szekeres László Alapítvány elnökét, a Prosperitati Alapítvány gazdasági szakértőjét, valamint Újhelyi Nándort, a VMSZ Intéző Bizottságának tagját. A lakossági fórum programjának folytatásában előbb dr. Menyhárt Attila, majd Pásztor Bálint és ifj. Juhász Bálint beszélt a gazdaságfejlesztési program részletiről és jelentőségéről, végül az est végén az egybegyűltek is feltehették kérdéseiket a jelenlévő szakembereknek.

Szerző (Forrás)
M.E., Magyar Szó (Fotó: Gergely Árpád)
Többi hír