Ugrás a tartalomra

Megjelentek a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázatai

A legújabb pályázati körben a mezőgazdasági integrátorok beszállítói, a helyi termékek előállítói és forgalmazói, illetve a kezdő és induló vállalkozások nyerhetnek támogatást.

A bácskossuthfalvai Sila üzemében a gyártási folyamatokról, illetve a Prosperitati Alpítványnál nyert befektetési támogatás megvalósulásának részleteiről csütörtökön az illetékesek is meggyőződtek. A láncgyárban hamarosan jelentős fejlesztések valósulnak meg, amelynek köszönhetően 25 új munkahely jön létre.

Méhes Béla, igazgató, Sila, Bácskossuthfalva: „A gyártósoroknál szeretnénk kapacitásokat növelni. Szeretnénk a biztonságot és a minőséget növelni a hegesztés-ellenőrző gépeknél, valamint a felületkezelő műhelyben szeretnénk automatizálni. Ez olyan 25 új munkahelyet jelent. Nem tudunk egyszerre 25 embert alkalmazni, viszont folyamatban van, tehát azt kell mondanom, hogy havonta 2-3 emberrel tudjuk bővíteni az alkalmazottak létszámát.”

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja 2018-ban eléri a 250 millió eurós léptéket, ami azt jelenti, hogy betartották azt a 2015-ös ígéretet, amely szerint rövid idő alatt új jövőképet adnak a vajdasági magyarságnak, és a vajdasági magyar gazdaságot új alapokra helyezik - emelte ki Magyar Levente magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a gyárlátogatást követő sajtótájékoztatón.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Ne felejtsük el azt, hogy ehhez a sikerhez elengedhetetlenül szükséges az a pozitív légkör, ami a magyar–szerb kapcsolatokat jellemzi most már évek óta. Az a stratégiai mélységű szövetség és partnerség, ami kialakult nemcsak a magyar és szerb vezetők, hanem a két állam között is. Azt gondolom, hogy a vajdasági magyar közösség egy szép jövő előtt áll, mert biztosítottak, mind a politikai, mind az anyagi feltételei annak, hogy ezt a programot tovább vigyük és még az eddigieknél is szebb sikereket tudjunk felmutatni.”

A gyárlátogatást követő sajtótájékoztatón a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati körét ismertették. Ezeken a mezőgazdasági integrátorok beszállítói, a helyi termékek előállítói és forgalmazói, illetve a kezdő és induló vállalkozások nyerhetnek támogatást.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ez egy olyan rendszer, amelyik azt gondolom, hogy megerősíti az egész közösséget. Ez egy olyan rendszer, amelyik azt tudja eredményezni, hogy ha mindazt a folyamatot, amiről ma beszélünk, végig csináljuk – már pedig meggyőződésem, hogy végig fogjuk csinálni –, akkor több mint 11 ezer sikeres pályázatot tudunk majd fölmutatni három év alatt. Tessék ezeket a számokat szorozni, aki ahogy akarja. Ezek nagyon-nagyon impozáns számok, mert azt jelentik, hogy a vajdasági magyar közösség negyedéhez, harmadához direkt eljut a Prosperitati Alapítvány által nyújtott lehetőségeknek a tárháza.”

A Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati körének részletei az alapítvány honlapján, a www.prosperitati.rs címre kattintva találhatóak meg.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen