Ugrás a tartalomra

Megállapodott a kormány a válságkezelő megoldásokról

A kormánykoalíció megállapodott a válságkezelő intézkedéseknek a költségvetést és a minisztériumokat érintő részleteiről, beleértve a közbeszerzést, az állami támogatásokat és a beruházásokat is – jelentette az RTS.

Ez volt a feltétele annak, hogy immár hivatalosan is hozzáfoghassanak a költségvetés módosításához, amit a kormánynak a hét végéig kellene elfogadnia. Addig azonban a minisztériumok közötti egyeztetéseknek is meg kell történniük. A kormánynak meg kell találnia a módját, hogyan megtakarítani 40 milliárd dinárt, hogy kordában tarthassa az államkassza hiányát.

Sok mindenről kell még egyeztetni, ezt a kormánykoalíció vezetői is elismerték, ugyanakkor azt állították, nagyobb nézeteltérés nincs köztük. Minden minisztériumnak takarékoskodnia kell a közbeszerzés, a támogatások és a beruházások terén is. Ezenkívül el kell készíteni a vállalatok átszervezésének részletes ütemtervét is.

Az RTS értesülése szerint a Pénzügyminisztérium már dolgozik a költségvetés módosításán, annak alapján, amiről korábban egyeztettek. A költségvetés módosítása már a hét végén a kormány elé kerülhet, hogy a képviselők idejekorán megkaphassák az anyagot, s a hónap végéig a parlament is elfogadhassa.

Ha ez megtörténik, a megszorítási intézkedések július 1-jétől lépnek életbe, és azonnal kihatással lesznek az államkassza állapotára is.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, RTS
Többi hír