Ugrás a tartalomra

Magyar közösségi tulajdonban maradjon a nagybecskereki Leányintézet épülete!

Üresen áll a nagybecskereki Katolikus Leányintézet épülete. További sorsa bizonytalan, mivel a Miasszonyunkról elnevezett iskolanővérek rendje nem tudja előteremteni a felújításhoz és a fenntartáshoz szükséges pénzt. Pásztor István VMSZ-elnök azt ígéri, magyar közösségi tulajdonban marad az épület.

Pásztor István,  a VMSZ elnöke: “Részleteket még nem tudok mondani, mert sok részletnek a végigbeszélése most van folyamatban. Sok részlet pedig ebben a pillanatban még nem publikus. Az, amit mindenféleképpen szeretnék elmondani, hogy jelentős erők foglalkoznak azzal és dolgoznak azon, hogy hosszútávon magyar közösségi tulajdonban maradjon az az épület.

Hogy megtaláljuk a formát, ami az épület fölújítását követően a közép-bánáti magyarságnak, és egyáltalán a bánáti és vajdasági magyarságnak a hosszú távú érdekeit szolgálja. A tartalmakról majd beszélgetni fogunk, de azt gondolom, hogy kollégiumi, művelődési, közművelődési, kulturális tartalom kell, hogy ott legyen abban az épületben.”

A Miasszonyunkról elnevezett iskolanővérek rendje 2010-ben visszakapta egykori épületét, amelyben 1880–1944-ig végezték a leányifjúság oktatását és nevelését. 2009-ig az egészségügyi középiskola, az előző évig pedig a mezőgazdasági iskola használta.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír